Vakkennis is de basis van een succesvolle groentespeciaalzaak

9 mei 2016
Alles over de opleiding AGF

Toen Floor Reniers hoorde dat de groentespeciaalzaak in het centrum van Bergeijk zou verdwijnen, wilde ze het pand huren en er een lunchroom van maken. Maar de zaak had zo’n goede locatie naast een bakker en een keurslager, dat ze besloot dat het een groentespeciaalzaak moest blijven. Inmiddels runt ze Floor’s groente en fruit al zes jaar en volgt ze samen met twee collega’s de training Vakopleiding AGF van SVO.

Ik denk dat vakkennis de toekomst is

Floor had vroeger een bijbaantje in een groentespeciaalzaak, maar was nooit van plan om een eigen winkel te beginnen. “Ik dacht aan een lunchroom”, lacht ze. “Maar ik vond de locatie van de vorige groentenzaak zo goed, dat ik mijn plannen omgooide. Met succes, want de winkel loopt uitstekend.” Toch merkte Floor dat ze basiskennis van producten tekort kwam. Ze wil specifieke vragen van klanten over kruiden, bereidingswijzen en producten goed kunnen beantwoorden. “Ik denk dat vakkennis de toekomst is. Daarmee kun je je als groentespeciaalzaak onderscheiden en daarom ben ik met twee collega’s de training Vakopleiding AGF gaan doen. Daar krijgen we zoveel inspiratie van. Dankzij de training kijken we op een nieuwe manier naar ons werk en we passen meteen toe wat we leren. We zetten recepten op Facebook en we geven onze klanten goede tips voor bereidingswijzen mee. Dat verrast klanten en dat is heel belangrijk. Ze weten dat wij er echt verstand van hebben.”