“Geen succesvolle toekomst zonder goed opgeleide medewerkers”

26 juli 2016
Alles over de vakopleiding vis

Nico Waasdorp is eigenaar van vishandel Fish & Seafood Waasdorp en horecaleverancier Eco Seafood in IJmuiden en heeft twee marktplaatsen. Daarnaast is hij trainer/docent bij SVO vakopleiding food en heeft hij opleiden ook in zijn eigen ondernemingen hoog in het vaandel staan.

“Onderscheidend vermogen is voor visspecialisten belangrijker dan ooit”, vertelt Nico Waasdorp. “Voor mij zit dat onderscheidend vermogen in kennis en vakkundigheid en daarmee in goed opgeleide medewerkers. Visboeren zijn de afgelopen jaren doorgegroeid naar visspecialisten, maar nu is het tijd om de stap naar visondernemer te maken. Stippel een visie op de toekomst uit, bepaal je strategie en zorg dat je medewerkers die strategie uit kunnen voeren. Alleen dan kun je overleven.” Nieuwe medewerkers van Nico volgen standaard een opleiding bij SVO. Hij wil dat zijn mensen beschikken over alle benodigde vakkennis. “Ik koppel medewerkers in opleiding graag aan oudere collega’s, die de praktijkbegeleiding verzorgen. Die willen vaak geen opleiding meer doen, maar door de samenwerking met de jongeren veranderen ze toch mee. Stap voor stap leren alle medewerkers zo bij.”

Voor meer informatie: www.svo.nl/vis.