Goede opgeleide medewerkers staan steviger in hun schoenen

8 december 2016

Vier jaar geleden opende Richard van Rijnswou Keurslager van Rijnswou in Voorschoten en eind vorig jaar kwam daar een verkoopwagen bij. Opleiden is voor Richard heel belangrijk en daarom zijn dit jaar twee medewerkers gestart met de opleiding Verkoopspecialist slagerij van SVO vakopleiding food.

“Medewerkers worden breed opgeleid bij SVO en ze doen veel algemene kennis op”, zegt Richard. “Daarom vind ik opleiden zo belangrijk. Ze leren dingen waar ik in de praktijk niet altijd aan denk en bovendien stimuleert het hun creativiteit. Het is heel belangrijk dat medewerkers goed met klanten omgaan, goede maaltijden kunnen maken en met zelfvertrouwen achter de toonbank staan. Dat zie ik terug bij andere medewerkers die een opleiding hebben gedaan: ze geven klanten goed advies, kennen de bereidingstechnieken en hoeven niet steeds vragen aan mij door te spelen. Ik kan erop vertrouwen dat ze klanten zelf op de juiste manier helpen.” Twee medewerkers van Richard zijn begonnen met de nieuwe SVO-opleiding Verkoopspecialist slagerij, op mbo-niveau 3. Studenten gaan aan de slag met klantgericht verkopen, het bereiden van maaltijden en het aansturen van collega’s. Zo zorgen ze dat klanten terug blijven komen in de slagerij. Kijk hier voor meer informatie.