Generation Food

Praktische informatie

  • Duur

    De opleiding duurt in totaal drie jaar. Als je de eerste twee jaar succesvol hebt afgerond dan krijg je een mbo-diploma Foodspecialist op niveau 3 (Kwalificatie 25425 – Vakbekwaam medewerker vers). Na het succesvol doorlopen van het derde jaar ontvang je een diploma op niveau 4. Je bent dan Ondernemer Food (Kwalificatie 23078 – Ondernemerschap op basis van vakmanschap) of Leidinggevende Food (Kwalificatie 23075 – Leidinggeven op basis van vakmanschap).

  • Instroomeisen

    Je hebt minimaal een van de volgende diploma’s nodig: vmbo kadergerichte leerweg; mavo of vmbo theoretische leerweg; vmbo gemengde leerweg of een bewijs dat minimaal de eerste 3 leerjaren van de havo of het vwo met goed gevolg doorlopen zijn.

  • Startmoment

    Je kunt in 2017 in augustus starten met deze opleiding.

  • Niveau

    34
  • Type onderwijs

    BOL
  • Cursusgeld*

    € 1.137
    * indien 18 jaar of ouder
  • Materiaalkosten**

    € 950
    ** wijzigingen voorbehouden

In de opleiding Generation Food leer je alles van en over food maar ook over de wereld er om heen. Van de consument en zijn koopgedrag, tot aan processen en leidinggeven binnen bedrijven. Een basis aan bewerkingsvaardigheden, bereiding en presentatie van producten is daarbij belangrijk. Verder ga je aan de slag met marketing, trends in food en ondernemingsplannen. De opleiding Generation Food bestaat uit theorie, maar je gaat vooral ook lekker aan de slag!
Bekijk hier de leaflet met het totale kostenoverzicht

Generation Food gaat jou inspireren in de brede wereld van food

Dit leer je

  • Jaar 1: Food en consument

    Het eerste jaar nemen we je mee op foodsafari en maak je kennis met diverse productgroepen. De thema's van het eerste jaar zijn: Food en oriëntatie, Food en cultuur, Food en gezondheid, Food en promotie. Verder loop je twee keer een stage van 3 weken.

  • Jaar 2: Food en samenleving

    De thema's die centraal staan in het tweede jaar zijn Food en beleving, Food en innovatie, Food en organisatie. Je volgt twee keer een stage van vijf weken. Je laatste stage in dit jaar combineer je met je eindopdracht waarin de lesstof van de afgelopen twee jaar terugkomt.

  • Jaar 3: Food en onderneming

    In het derde jaar kun je kiezen voor twee uitstroomprofielen: leidinggevende of ondernemer. Afhankelijk van jouw ambitie kies je het voor jouw meest geschikte profiel. De laatste periode is jouw afstudeerstage.

Dit leer je

  • Jaar 1: Food en consument

    Het eerste jaar nemen we je mee op foodsafari en maak je kennis met diverse productgroepen. De thema's van het eerste jaar zijn: Food en oriëntatie, Food en cultuur, Food en gezondheid, Food en promotie. Verder loop je twee keer een stage van 3 weken.

  • Jaar 2: Food en samenleving

    De thema's die centraal staan in het tweede jaar zijn Food en beleving, Food en innovatie, Food en organisatie. Je volgt twee keer een stage van vijf weken. Je laatste stage in dit jaar combineer je met je eindopdracht waarin de lesstof van de afgelopen twee jaar terugkomt.

  • Jaar 3: Food en onderneming

    In het derde jaar kun je kiezen voor twee uitstroomprofielen: leidinggevende of ondernemer. Afhankelijk van jouw ambitie kies je het voor jouw meest geschikte profiel. De laatste periode is jouw afstudeerstage.

Dit kun je er mee

Na je opleiding succesvol te hebben afgerond;

  • Met deze niveau 4 opleiding kun je straks alle kanten op.

  • Jij bent onderdeel van een nieuwe generatie ondernemers, bedrijfsleiders, managers of productieleiders in de foodbranche. Van retail tot industrie, van ambachtelijke zaken tot out of home.

  • Of je nu culinaire talenten hebt of juist een technische aanleg: er zijn veel kansen op een leuke baan. Je verdient een prima salaris.

Zo ziet jouw opleiding er uit

  • Foodsafari

    In het eerste jaar nemen we je mee op Foodsafari: een dag per week ga je een kijkje nemen bij verschillende bedrijven. Zo krijg je een beeld van de diversiteit van de foodbranche.

  • Stages

    In iedere periode volg je een stage en voer je stageopdrachten uit bij diverse foodbedrijven. Zo breng je het geleerde direct in de praktijk.

  • Opleidingsstructuur

    Ieder jaar is verdeeld in 4 periodes van 9 weken. Je volgt in het 1e jaar twee keer een stage van drie weken. In het 2e jaar wordt dit 5 weken en in het 3e jaar is de laatste periode jouw afstudeerstage.

  • Foodsafari

    In het eerste jaar nemen we je mee op Foodsafari: een dag per week ga je een kijkje nemen bij verschillende bedrijven. Zo krijg je een beeld van de diversiteit van de foodbranche.

  • Stages

    In iedere periode volg je een stage en voer je stageopdrachten uit bij diverse foodbedrijven. Zo breng je het geleerde direct in de praktijk.

  • Opleidingsstructuur

    Ieder jaar is verdeeld in 4 periodes van 9 weken. Je volgt in het 1e jaar twee keer een stage van drie weken. In het 2e jaar wordt dit 5 weken en in het 3e jaar is de laatste periode jouw afstudeerstage.

Hier kun je deze opleiding volgen

SVO Best

Best

SVO vakopleiding food

De Dieze 28
5684 PT BEST
030 275 81 81

SVO Houten

Houten

SVO vakopleiding food

Sleepboot 2
3991 CN HOUTEN
030 275 81 81

SVO Zwolle

Zwolle

SVO vakopleiding food

Spui 2
8032 VS ZWOLLE
030 275 81 81

SVO Rijswijk

Rijswijk

SVO vakopleiding food

Diepenhorstlaan 3
2288 EW RIJSWIJK
030 275 81 81

Ik ben er uit

Heb je je keuze gemaakt en weet je welke opleiding jij wilt starten? Schrijf je dan gelijk in!

Inschrijven
LEERBEDRIJVEN

“Ik ben de schakel tussen theorie en praktijk”

Wim Landwaart

Eigenaar Landwaart Culinair, Maartensdijk

Hoe word ik een leerbedrijf?