Bedrijfsleider vers

Praktische informatie

  • Duur/tijd

    De opleiding duurt 3 jaar. Heb je werkervaring of de juiste vooropleiding dan rond je de opleiding gemiddeld in 1,5 tot 2 jaar af.

  • Startmoment

    Starten kan in de week van 28 augustus 2017 en 15 januari 2018. Neem voor meer informatie contact op met één van onze opleidingsadviseurs: 030 275 81 81.

  • Vooropleiding

    Om te kunnen starten heb je een relevante afgeronde mbo-opleiding op niveau 3 nodig.

    Voor aanvang van de opleiding doe je een intaketest. Deze test geeft inzicht in jouw cognitieve capaciteiten en enkele persoonlijkheidstrekken in relatie tot leren. De uitslag wordt gebruikt voor studieadvies en voor jouw begeleiding in de opleiding.

  • Niveau

    4
  • Type onderwijs

    BBL
  • Cursusgeld*

    € 573
    * indien 18 jaar of ouder
  • Materiaalkosten**

    € 459
    ** wijzigingen voorbehouden

Als bedrijfsleider vers weet je precies hoe de zaken ervoor staan. Je bent in staat kwaliteit te meten en te verbeteren. Je weet na de opleiding bedrijfsleider vers als geen ander hoe je mensen kunt motiveren, coachen en beoordelen. Je hebt verstand van budgetten en bedrijfsprocessen. Je verliest je niet in de waan van de dag, maar maakt ook plannen voor de langere termijn. Met jou aan het roer heeft het bedrijf toekomst!
Bekijk hier de leaflet met het totale kostenoverzicht

'Held van de Smaak dankzij kennis van zaken'
Alexander de Feijter

Dit leer je

  • Organisatie en personeel

    Leiderschap en organisatie-inrichting. Personeelsmanagement, personeelsbehoefte en ziektepreventie. Training, begeleiding en beoordeling.

  • Financieel

    Winst- en verliesrekening. Prijsvorming en productcalculatie. Begroten en budgetteren.

  • Marketing

    Marktomgeving, SWOT-analyse en de marketingmix. Product- en dienstontwikkeling.

  • Kwaliteit en logistiek

    Kwaliteitssystemen en het borgen van kwaliteit. Inkoopproces en voorraadbeheer. Productieplanning.

  • Voedingstechnologie

    Voedingsleer, levensmiddelenchemie en conserveren.

  • Functioneren

    Werkhouding en instelling. Nederlands, Engels en rekenen aan de hand van praktijkvoorbeelden.

Dit leer je

  • Organisatie en personeel

    Leiderschap en organisatie-inrichting. Personeelsmanagement, personeelsbehoefte en ziektepreventie. Training, begeleiding en beoordeling.

  • Financieel

    Winst- en verliesrekening. Prijsvorming en productcalculatie. Begroten en budgetteren.

  • Marketing

    Marktomgeving, SWOT-analyse en de marketingmix. Product- en dienstontwikkeling.

  • Kwaliteit en logistiek

    Kwaliteitssystemen en het borgen van kwaliteit. Inkoopproces en voorraadbeheer. Productieplanning.

  • Voedingstechnologie

    Voedingsleer, levensmiddelenchemie en conserveren.

  • Functioneren

    Werkhouding en instelling. Nederlands, Engels en rekenen aan de hand van praktijkvoorbeelden.

Dit kun je er mee

Na je opleiding succesvol te hebben afgerond;

  • Jij weet precies hoe je collega’s kunt motiveren, coachen en beoordelen.

  • Je hebt alle kennis in huis om bedrijfsprocessen op elkaar afstemmen, te beheersen en te verbeteren.

  • Je weet hoe je budgetten bewaakt.

  • Je kunt assisteren bij beleidsontwikkeling.

Zo ziet jouw opleiding er uit

  • Handen uit de mouwen

    Bij ons geen hele dagen theorie. Je gaat één dag in de week naar school en de rest van je tijd werk je bij je leerbedrijf. Dit heet leren volgens de beroepsbegeleidende leerweg (BBL).

  • Ervaringen uitwisselen

    Op school krijg je theorielessen en werk je aan praktijkgerichte opdrachten. Zelfstandig en ook in groepjes. Zo wissel je ervaringen uit met andere studenten en leer je veel van elkaar.

  • Persoonlijk

    Wij vinden het belangrijk dat je de aandacht krijgt die je verdient. Je wordt dan ook intensief begeleid door onze docenten en je mentor.

    Onze docenten komen uit de praktijk. Zij hebben ervaring met het werken met versproducten en zijn experts op hun vakgebied.

  • Verbeterplan

    Als afsluiting schrijft je een verbeterplan over de winst- en verliesrekening of de continuïteit van jouw leerbedrijf. Dit plan voer je uit en je schrijft hierover een evaluatie.

  • Handen uit de mouwen

    Bij ons geen hele dagen theorie. Je gaat één dag in de week naar school en de rest van je tijd werk je bij je leerbedrijf. Dit heet leren volgens de beroepsbegeleidende leerweg (BBL).

  • Ervaringen uitwisselen

    Op school krijg je theorielessen en werk je aan praktijkgerichte opdrachten. Zelfstandig en ook in groepjes. Zo wissel je ervaringen uit met andere studenten en leer je veel van elkaar.

  • Persoonlijk

    Wij vinden het belangrijk dat je de aandacht krijgt die je verdient. Je wordt dan ook intensief begeleid door onze docenten en je mentor.

    Onze docenten komen uit de praktijk. Zij hebben ervaring met het werken met versproducten en zijn experts op hun vakgebied.

  • Verbeterplan

    Als afsluiting schrijft je een verbeterplan over de winst- en verliesrekening of de continuïteit van jouw leerbedrijf. Dit plan voer je uit en je schrijft hierover een evaluatie.

Hier kun je deze opleiding volgen

SVO Best

Best

SVO vakopleiding food

De Dieze 28
5684 PT BEST
030 275 81 81

SVO Goes

Goes

Stationspark 39
4462 DZ GOES
030 275 81 81

SVO Groningen

Groningen

Euroborg stadion

Boumaboulevard 113
9723 ZS Groningen
030 275 81 81

SVO Heerhugowaard

Heerhugowaard

SVO vakopleiding food

W.M. Dudokweg 78
1703 DC Heerhugowaard
030 275 81 81

SVO Houten

Houten

SVO vakopleiding food

Sleepboot 2
3991 CN HOUTEN
030 275 81 81

SVO Rijswijk

Rijswijk

SVO vakopleiding food

Diepenhorstlaan 3
2288 EW RIJSWIJK
030 275 81 81

SVO Roermond

Roermond

Jagerstraat 6
6042 KA ROERMOND
030 275 81 81

SVO Zwolle

Zwolle

SVO vakopleiding food

Spui 2
8032 VS ZWOLLE
030 275 81 81

Ik ben er uit

Heb je je keuze gemaakt en weet je welke opleiding jij wilt starten? Schrijf je dan gelijk in!

Inschrijven
LEERBEDRIJVEN

“Ik ben de schakel tussen theorie en praktijk”

Wim Landwaart

Eigenaar Landwaart Culinair, Maartensdijk

Hoe word ik een leerbedrijf?