Medewerker fastservice

Praktische informatie

  • Duur/tijd

    De opleiding duurt 2 jaar. Heb je werkervaring of de juiste vooropleiding dan rond je de opleiding gemiddeld in 1 jaar af.

  • Startmoment

    Starten kan in de week van 28 augustus 2017 en 8 januari, 12 februari en 14 mei 2018. Neem voor meer informatie contact op met één van onze opleidingsadviseurs: 030 275 81 81.

  • Vooropleiding

    Om te kunnen starten met deze opleiding heb je een afgeronde mbo 1 opleiding of afgeronde vmbo-, vbo- of lbo-opleiding nodig.

    Na aanmelding nemen we contact met je op voor een intakegesprek. Het is mogelijk dat je daarna nog een intaketest taal of rekenen doet. Deze test is om jouw niveau te bepalen, jou een studieadvies te geven en je beter te kunnen begeleiden tijdens jouw opleiding.

  • Niveau

    2
  • Type onderwijs

    BBL
  • Cursusgeld*

    € 236
    * indien 18 jaar of ouder
  • Materiaalkosten**

    € 417
    ** wijzigingen voorbehouden

Jij werkt bij een bedrijf waar mensen snel en goed willen eten. Met de opleiding medewerker fastservice ben je bijzonder gastgericht, je hebt talent voor verkopen en je zorgt dat gasten snel en goed geholpen worden. Je takenpakket is divers: je bereidt producten, serveert gerechten en helpt de gasten. Hygiënisch werken vind je heel belangrijk. Je zorgt als medewerker fastservice dat de producten er lekker uitzien en dat de zaak schoon is.

Na afronding van deze opleiding ontvang je het diploma medewerker fastservice (crebonummer 25178).

Bekijk hier de leaflet met het totale kostenoverzicht

'Ik vind het belangrijk om een diploma te halen, maar wilde ook graag werken'
Richeneela Schoobaar
McDonald's Den Haag Grote Marktstraat

Dit leer je

  • Voedingsleer en warenkennis

    Je leert meer over de producten waarmee je werkt.

  • Kwaliteit

    Wat is kwaliteit is en hoe kun je die beïnvloeden?

  • Gastvrijheid

    Hoe werkt gastvriendelijkheid in de fastservice.

  • Apparatuur

    Relevante apparatuur en het gebruik ervan.

  • Processen

    Belangrijke (werk)processen in een fastservicebedrijf.

  • Bedrijfsformules

    Foodconcepten en wat maakt nu succes.

Dit leer je

  • Voedingsleer en warenkennis

    Je leert meer over de producten waarmee je werkt.

  • Kwaliteit

    Wat is kwaliteit is en hoe kun je die beïnvloeden?

  • Gastvrijheid

    Hoe werkt gastvriendelijkheid in de fastservice.

  • Apparatuur

    Relevante apparatuur en het gebruik ervan.

  • Processen

    Belangrijke (werk)processen in een fastservicebedrijf.

  • Bedrijfsformules

    Foodconcepten en wat maakt nu succes.

Dit kun je er mee

Na je opleiding succesvol te hebben afgerond;

  • Je kent verschillende verkooptechnieken en weet deze in de praktijk in te zetten.

  • Je kunt goed uit de voeten met de meeste bereidingstechnieken die in de fastservice gebruikt worden.

  • Het beheren van de voorraad is aan jou wel toevertrouwd. Je zorgt dat alles voorradig is en voorkomt verspilling.

Zo ziet jouw opleiding er uit

  • Handen uit de mouwen

    Bij ons geen hele dagen theorie. Je gaat één dag in de week naar school en de rest van je tijd werk je bij je leerbedrijf. Dit heet leren volgens de beroepsbegeleidende leerweg (BBL).

  • Ervaringen uitwisselen

    Op school krijg je theorielessen en werk je aan praktijkgerichte opdrachten. Zelfstandig en ook in groepjes. Zo wissel je ervaringen uit met andere studenten en leer je veel van elkaar.

  • Persoonlijk

    Onze docenten komen uit de praktijk. Zij hebben ervaring en zijn experts op hun vakgebied.

    Wij vinden het belangrijk dat je de aandacht krijgt die je verdient. Je wordt dan ook intensief begeleid door onze docenten en je mentor.

  • Handen uit de mouwen

    Bij ons geen hele dagen theorie. Je gaat één dag in de week naar school en de rest van je tijd werk je bij je leerbedrijf. Dit heet leren volgens de beroepsbegeleidende leerweg (BBL).

  • Ervaringen uitwisselen

    Op school krijg je theorielessen en werk je aan praktijkgerichte opdrachten. Zelfstandig en ook in groepjes. Zo wissel je ervaringen uit met andere studenten en leer je veel van elkaar.

  • Persoonlijk

    Onze docenten komen uit de praktijk. Zij hebben ervaring en zijn experts op hun vakgebied.

    Wij vinden het belangrijk dat je de aandacht krijgt die je verdient. Je wordt dan ook intensief begeleid door onze docenten en je mentor.

Hier kun je deze opleiding volgen

SVO Almere

Almelo

Apollolaan 1
7604 EH ALMELO
030 275 81 81

Amstelveen

Color Business Center

Gondel 1
1186 MJ
030 275 81 81

SVO Best

Best

SVO vakopleiding food

De Dieze 28
5684 PT BEST
030 275 81 81

SVO Breda

Breda

Apollo Hotels & Resorts  

Stationsplein 14
4811 BB Breda
030 275 81 81

SVO Goes

Goes

Stationspark 39
4462 DZ GOES
030 275 81 81

SVO Groningen

Groningen

Euroborg stadion

Boumaboulevard 113
9723 ZS Groningen
030 275 81 81

SVO Heerhugowaard

Heerhugowaard

SVO vakopleiding food

W.M. Dudokweg 78
1703 DC Heerhugowaard
030 275 81 81

SVO Houten

Houten

SVO vakopleiding food

Sleepboot 2
3991 CN HOUTEN
030 275 81 81

De Fabriek Leuuwarden

Leeuwarden

James Wattstraat 4
8912 AR Leeuwarden
030 275 81 81

SVO Rijswijk

Rijswijk

SVO vakopleiding food

Diepenhorstlaan 3
2288 EW RIJSWIJK
030 275 81 81

SVO Roermond

Roermond

Jagerstraat 6
6042 KA ROERMOND
030 275 81 81

SVO Rotterdam

Rotterdam

Bouwcentrum Business Center

Schiekade 830
3032 AL ROTTERDAM
030 275 81 81

SVO Valkenburg

Valkenburg

Hotel en Restaurant Tummers

Stationsstraat 21
6301 EZ Valkenburg aan de Geul
030 275 81 81

SVO Zwolle

Zwolle

SVO vakopleiding food

Spui 2
8032 VS ZWOLLE
030 275 81 81

Velp

Larensteinselaan 26B
6882 CT
030 275 81 81

Ik ben er uit

Heb je je keuze gemaakt en weet je welke opleiding jij wilt starten? Schrijf je dan gelijk in!

Inschrijven
LEERBEDRIJVEN

“Ik ben de schakel tussen theorie en praktijk”

Wim Landwaart

Eigenaar Landwaart Culinair, Maartensdijk

Hoe word ik een leerbedrijf?