Operator versindustrie

Praktische informatie

  • Duur/tijd

    Twee jaar. Met werkervaring of de juiste vooropleiding kun je de opleiding in gemiddeld een jaar afronden.

  • Startmoment

    Starten kan in de week van 28 augustus 2017 en 15 januari 2018. Neem voor meer informatie contact op met één van onze opleidingsadviseurs: 030 275 81 81.

  • In-company

    In overleg kunnen we deze opleiding ook aanbieden binnen het bedrijf waar jij werkt.

  • Niveau

    2
  • Type onderwijs

    BBL
  • Cursusgeld*

    € 236
    * indien 18 jaar of ouder
  • Materiaalkosten**

    € 601
    ** wijzigingen voorbehouden

Je technische talent kun je prima kwijt in de functie Operator versindustrie. Je begeleidt het productieproces, probeert het te verbeteren en verzorgt het onderhoud van machines. Daarnaast weet je alles over procestechnologie en kwaliteitscontroles en ben je betrokken bij het productieproces. Een heel veelzijdig takenpakket!

Na afronding van de opleiding ontvang je het diploma medewerker versindustrie (crebonummer 25428).

Bekijk hier de leaflet met het totale kostenoverzicht

Ik weet nu beter waar ik over praat
Jordy van den Berg
Nico Sluis vleeswaren BV

Dit leer je

  • Productieproces

    Opbouw van het productieproces. Procestechnologie, opbouwen en afstellen van machines.

  • Ontvangst

    Ontvangst en opslag van grond- en hulpstoffen. Hygiëne en voedselveiligheid.

  • Produceren

    Bereiden en verpakken van voedingsmiddelen. Proces bewaken en optimaliseren, storingen voorkomen.

  • Kwaliteit

    Kwaliteitscontroles van proces en product.

  • Communiceren

    Deelnemen aan werkoverleggen. Signaleren van verbeterpunten in het proces.

  • Functioneren

    Werkhouding en instelling. Nederlands en rekenen aan de hand van praktijkvoorbeelden.

Dit leer je

  • Productieproces

    Opbouw van het productieproces. Procestechnologie, opbouwen en afstellen van machines.

  • Ontvangst

    Ontvangst en opslag van grond- en hulpstoffen. Hygiëne en voedselveiligheid.

  • Produceren

    Bereiden en verpakken van voedingsmiddelen. Proces bewaken en optimaliseren, storingen voorkomen.

  • Kwaliteit

    Kwaliteitscontroles van proces en product.

  • Communiceren

    Deelnemen aan werkoverleggen. Signaleren van verbeterpunten in het proces.

  • Functioneren

    Werkhouding en instelling. Nederlands en rekenen aan de hand van praktijkvoorbeelden.

Dit kun je er mee

Na je opleiding succesvol te hebben afgerond;

  • Je hebt een goed inzicht in het productieproces en levert hieraan een positieve bijdrage.

  • Je hebt alle kennis in huis om de kwaliteit te bewaken.

  • Je kijkt kritisch naar het productieproces en signaleert verbeterpunten.

Zo ziet jouw opleiding er uit

  • Handen uit de mouwen

    Bij ons geen hele dagen theorie. Je gaat één dag in de week naar school en de rest van je tijd werk je bij je leerbedrijf. Dit heet leren volgens de beroepsbegeleidende leerweg (BBL).

  • Ervaringen uitwisselen

    Op school krijg je theorielessen en werk je aan praktijkgerichte opdrachten. Zelfstandig en ook in groepjes. Zo wissel je ervaringen uit met andere studenten en leer je veel van elkaar.

  • Leer het van een expert

    Onze docenten komen uit de praktijk. Zij hebben ervaring met het werken met versproducten en zijn experts op hun vakgebied.

  • Persoonlijk

    Wij vinden het belangrijk dat je de aandacht krijgt die je verdient. Je wordt dan ook intensief begeleid door onze docenten en je mentor.

  • Handen uit de mouwen

    Bij ons geen hele dagen theorie. Je gaat één dag in de week naar school en de rest van je tijd werk je bij je leerbedrijf. Dit heet leren volgens de beroepsbegeleidende leerweg (BBL).

  • Ervaringen uitwisselen

    Op school krijg je theorielessen en werk je aan praktijkgerichte opdrachten. Zelfstandig en ook in groepjes. Zo wissel je ervaringen uit met andere studenten en leer je veel van elkaar.

  • Leer het van een expert

    Onze docenten komen uit de praktijk. Zij hebben ervaring met het werken met versproducten en zijn experts op hun vakgebied.

  • Persoonlijk

    Wij vinden het belangrijk dat je de aandacht krijgt die je verdient. Je wordt dan ook intensief begeleid door onze docenten en je mentor.

Hier kun je deze opleiding volgen

SVO Best

Best

SVO vakopleiding food

De Dieze 28
5684 PT BEST
030 275 81 81

SVO Heerhugowaard

Heerhugowaard

SVO vakopleiding food

W.M. Dudokweg 78
1703 DC Heerhugowaard
030 275 81 81

SVO Rijswijk

Rijswijk

SVO vakopleiding food

Diepenhorstlaan 3
2288 EW RIJSWIJK
030 275 81 81

SVO Zwolle

Zwolle

SVO vakopleiding food

Spui 2
8032 VS ZWOLLE
030 275 81 81

Ik ben er uit

Heb je je keuze gemaakt en weet je welke opleiding jij wilt starten? Schrijf je dan gelijk in!

Inschrijven
LEERBEDRIJVEN

“Ik ben de schakel tussen theorie en praktijk”

Wim Landwaart

Eigenaar Landwaart Culinair, Maartensdijk

Hoe word ik een leerbedrijf?