Mbo-niveau 2 BBL Start in Januari 2025 Augustus 2024 *

Productiemedewerker slagerij

Vlees controleren, verwerken en bewaren: jij weet hoe dat moet.

Direct aanmelden

Kom je langs op een van onze locaties?

Als productiemedewerker slagerij ontvang je elke dag het binnengekomen vlees en de vleeswaren. Het is jouw verantwoordelijkheid om te controleren of het vlees in orde is. Je bewerkt het vlees en zorgt dat het vlees goed wordt bewaard en je maakt vleesproducten die de klant direct kan bereiden. In de opleiding productiemedewerker slagerij krijg je alle kennis
mee voor deze baan.

Na afronding van deze opleiding ontvang je het diploma medewerker vers (crebo 25701U1).

Wil je meer weten over de kwaliteit en kansen van deze opleiding? Bekijk dan de cijfers op Studie in Cijfers.




Dit leer je

Productie

Herkennen en bewerken van vleesdelen van rund en varken. Eenvoudige samengestelde producten produceren. Verpakken en etiketteren. Verspilling voorkomen.

Hygiëne

Werkruimte en materialen schoonhouden. Persoonlijke hygiëne.

Verkoop

Klantbestellingen maken. Presenteren op schaal.

Ontvangst

Correct ontvangen en opslaan van vlees. Beoordelen kwaliteit. Goed reageren bij afwijkingen.

Functioneren

Werkhouding en instelling. Nederlands en rekenen aan de hand van praktijkvoorbeelden.

Dit kun je ermee

Na afronding van de opleiding kun je:

Je hebt inzicht in het productieproces en levert daar een positieve bijdrage aan. Je draagt verbeterpunten aan.
Je kunt vleesdelen van rund en varken herkennen en bewerken, verwerken en verpakken
Je kunt producten op verschillende manieren presenteren.
Zo ziet jouw opleiding eruit

Handen uit de mouwen

Bij ons geen hele dagen theorie. Je gaat één dag in de week naar school en de rest van je tijd werk je bij je leerbedrijf. Dit heet leren volgens de beroepsbegeleidende leerweg (BBL).

Leer het van de expert

Onze docenten komen uit de praktijk. Zij hebben ervaring met het werken met versproducten en zijn experts op hun vakgebied.

Ervaringen uitwisselen

Op school krijg je theorielessen en werk je aan praktijkgerichte opdrachten. Zelfstandig en ook in groepjes. Zo wissel je ervaringen uit met andere studenten en leer je veel van elkaar.

Persoonlijk

Wij vinden het belangrijk dat je de aandacht krijgt die je verdient. Je wordt dan ook intensief begeleid door onze docenten en je mentor.

Praktische informatie
Niveau

Mbo-niveau 2

Type onderwijs

BBL

Deze opleiding duurt 2 jaar. Heb je voldoende werkervaring of de juiste vooropleiding, dan kun je de opleiding mogelijk eerder afronden. Stem je persoonlijke situatie af met een mbo-adviseur van SVO.

Bij voldoende aanmeldingen start de opleiding in augustus 2024. De introductiedag is op de eerste lesdag.

Je kunt deze opleiding bij voldoende aanmeldingen ook starten in januari 2025. De precieze start van de opleiding word na je inschrijving bekend gemaakt.

 

Om te starten heb je een afgeronde mbo-opleiding op niveau entree, vmbo-, vbo- of lbo-opleiding nodig.

Na aanmelding nemen we contact met je op voor een intakegesprek. Het is mogelijk dat je daarna nog een intaketest taal of rekenen doet. Deze test is om jouw niveau te bepalen, jou een studieadvies te geven en je beter te kunnen begeleiden tijdens jouw opleiding.

Kijk hier voor meer informatie over aanname en intake.

Schoolkosten 2024-2025*
Wettelijk cursusgeld
(geen btw)
€ 270
(als op 1 augustus 2023 18 jaar of ouder)
Digitaal lesmateriaal
aangeboden via SVO-portal
€ 325**
Licenties Nederlands en rekenen
€ 50,50**
Materiaalkosten maximaal
(incl. btw)
€ 175**
Waarvan optionele materiaalkosten
Kleding
(bandana, jas en sloof) 
€ 104,70
Food mocs schoenen
€ 60
Handling en verzendkosten
€ 15

* Wijzigingen voorbehouden
** Per opleiding

Laptop
Om de opleiding te volgen, adviseren we je om een laptop te gebruiken. De minimale specificaties vind je in het document ‘Voorwaarden laptop’ op de studentenpagina.

Subsidies
Voor werkgevers die een BBL-student begeleiden, is er subsidie mogelijk.
Kijk hier voor meer informatie over subsidie.

Verder leren

Na het afronden van de opleiding Productiemedewerker slagerij kun je doorstromen naar een mbo-opleiding op niveau 3.

Locaties

Eindhoven

SVO vakopleiding food Hooghuisstraat 22-24 5611 GT EINDHOVEN telefoon 030 275 81 81

Groningen

Leonard Springerlaan 35 9727 KB Groningen telefoon 030 275 81 81

Houten

SVO vakopleiding food Sleepboot 2 3991 CN Houten telefoon 030 275 81 81

Rijswijk

SVO vakopleiding food Diepenhorstlaan 3 2288 EW RIJSWIJK Telefoon 030 275 81 81

Zwolle

SVO vakopleiding food Spui 2 8032 VS ZWOLLE telefoon 030 275 81 81

Aanmeldproces

Is de opleiding Productiemedewerker slagerij iets voor jou? Selecteer hieronder in welke plaats je de opleiding zou willen volgen. Je wordt naar een externe website geleid. Houd je DigiD bij de hand, die heb je nodig bij het aanmelden.

Meld je aan!