Als productiemedewerker slagerij ontvang je elke dag het binnengekomen vlees en de vleeswaren. Het is jouw verantwoordelijkheid om te controleren of het vlees in orde is. Je bewerkt het vlees en zorgt dat het vlees goed wordt bewaard en je maakt vleesproducten die de klant direct kan bereiden. In de opleiding productiemedewerker slagerij krijg je alle kennis
mee voor deze baan.
Na afronding van deze opleiding ontvang je het diploma medewerker vers (crebo 25701U1).
Wil je meer weten over de kwaliteit en kansen van deze opleiding? Bekijk dan de cijfers op Studie in Cijfers.
Productie
Herkennen en bewerken van vleesdelen van rund en varken. Eenvoudige samengestelde producten produceren. Verpakken en etiketteren. Verspilling voorkomen.
Hygiëne
Werkruimte en materialen schoonhouden. Persoonlijke hygiëne.
Verkoop
Klantbestellingen maken. Presenteren op schaal.
Ontvangst
Correct ontvangen en opslaan van vlees. Beoordelen kwaliteit. Goed reageren bij afwijkingen.
Functioneren
Werkhouding en instelling. Nederlands en rekenen aan de hand van praktijkvoorbeelden.
Na afronding van de opleiding kun je:
Handen uit de mouwen
Bij ons geen hele dagen theorie. Je gaat één dag in de week naar school en de rest van je tijd werk je bij je leerbedrijf. Dit heet leren volgens de beroepsbegeleidende leerweg (BBL).
Leer het van de expert
Onze docenten komen uit de praktijk. Zij hebben ervaring met het werken met versproducten en zijn experts op hun vakgebied.
Ervaringen uitwisselen
Op school krijg je theorielessen en werk je aan praktijkgerichte opdrachten. Zelfstandig en ook in groepjes. Zo wissel je ervaringen uit met andere studenten en leer je veel van elkaar.
Persoonlijk
Wij vinden het belangrijk dat je de aandacht krijgt die je verdient. Je wordt dan ook intensief begeleid door onze docenten en je mentor.
Mbo-niveau 2
BBL
Deze opleiding duurt 2 jaar. Heb je voldoende werkervaring of de juiste vooropleiding, dan kun je de opleiding mogelijk eerder afronden. Stem je persoonlijke situatie af met een mbo-adviseur van SVO.
Bij voldoende aanmeldingen start de opleiding in augustus 2024. De introductiedag is op de eerste lesdag.
Je kunt deze opleiding bij voldoende aanmeldingen ook starten in januari 2025. De precieze start van de opleiding word na je inschrijving bekend gemaakt.
Om te starten heb je een afgeronde mbo-opleiding op niveau entree, vmbo-, vbo- of lbo-opleiding nodig.
Na aanmelding nemen we contact met je op voor een intakegesprek. Het is mogelijk dat je daarna nog een intaketest taal of rekenen doet. Deze test is om jouw niveau te bepalen, jou een studieadvies te geven en je beter te kunnen begeleiden tijdens jouw opleiding.
Kijk hier voor meer informatie over aanname en intake.
* Wijzigingen voorbehouden
** Per opleiding
Laptop
Om de opleiding te volgen, adviseren we je om een laptop te gebruiken. De minimale specificaties vind je in het document ‘Voorwaarden laptop’ op de studentenpagina.
Subsidies
Voor werkgevers die een BBL-student begeleiden, is er subsidie mogelijk.
Kijk hier voor meer informatie over subsidie.
Na het afronden van de opleiding Productiemedewerker slagerij kun je doorstromen naar een mbo-opleiding op niveau 3.
Eindhoven
SVO vakopleiding food Hooghuisstraat 22-24 5611 GT EINDHOVEN telefoon 030 275 81 81
Groningen
Leonard Springerlaan 35 9727 KB Groningen telefoon 030 275 81 81
Houten
SVO vakopleiding food Sleepboot 2 3991 CN Houten telefoon 030 275 81 81
Rijswijk
SVO vakopleiding food Diepenhorstlaan 3 2288 EW RIJSWIJK Telefoon 030 275 81 81
Zwolle
SVO vakopleiding food Spui 2 8032 VS ZWOLLE telefoon 030 275 81 81
Is de opleiding Productiemedewerker slagerij iets voor jou? Selecteer hieronder in welke plaats je de opleiding zou willen volgen. Je wordt naar een externe website geleid. Houd je DigiD bij de hand, die heb je nodig bij het aanmelden.