Verkoopspecialist slagerij

Praktische informatie

  • Duur/tijd

    De opleiding duurt 2 jaar. Heb je werkervaring of de juiste vooropleiding dan rond je de opleiding gemiddeld in 1 jaar af.

  • Startmoment

    Starten kan in de week van 28 augustus 2017 en 15 januari 2018. Neem voor meer informatie over startmomenten contact op met één van onze opleidingsadviseurs: 030 275 81 81.

  • Vooropleiding

    Om te starten heb je een relevante afgeronde mbo-opleiding op niveau 2 nodig.

    Na aanmelding nemen we contact met je op voor een intakegesprek. Het is mogelijk dat je daarna nog een intaketest taal of rekenen doet. Deze test is om jouw niveau te bepalen, jou een studieadvies te geven en je beter te kunnen begeleiden tijdens jouw opleiding.

  • Niveau

    3
  • Type onderwijs

    BBL
  • Cursusgeld*

    € 573
    * indien 18 jaar of ouder
  • Materiaalkosten**

    € 417
    ** wijzigingen voorbehouden

Om goed te verkopen is productkennis een vereiste. Maar een mooie presentatie en een prettig contact met de klant zijn net zo belangrijk. Jij hebt het als verkoopspecialist slagerij allemaal in huis. Daarnaast bereid jij de lekkerste kant-en-klare maaltijden en traiteurgerechten. Het is dus niet vreemd dat de klanten graag bij je terugkomen na deze opleiding verkoopspecialist slagerij. En is er onverhoopt toch een keer iemand ontevreden? Dan weet jij de klacht op een correcte manier af te handelen.

Na afronding van de opleiding ontvang je het diploma vakbekwaam medewerker vers (crebonummer 25425).

Bekijk hier de leaflet met het totale kostenoverzicht

'Held van de Smaak dankzij kennis van zaken'
Alexander de Feijter

Dit leer je

  • Marketing

    Verkoop- en adviesgesprekken voeren. Klachten behandelen. Presenteren: winkel en producten in de toonbank

  • Productie

    Voorbereiden en bereidingen van kant-en-klare traiteurgerechten.

  • Calculeren

    Rendement berekenen van maaltijden en traiteurproducten.

  • Ontvangst

    Correct ontvangen en opslaan van vlees. Beoordelen kwaliteit. Goed reageren bij afwijkingen. Worstsoorten en vleeswaren herkennen.

  • Logistiek

    Goederen bestellen en de routing organiseren en bewaken. Ontvangst en opslag bewaken. Productieproces plannen en monitoren.

  • Aansturen

    Verkoopmedewerkers aansturen en begeleiden. Taakverdeling opstellen.

Dit leer je

  • Marketing

    Verkoop- en adviesgesprekken voeren. Klachten behandelen. Presenteren: winkel en producten in de toonbank

  • Productie

    Voorbereiden en bereidingen van kant-en-klare traiteurgerechten.

  • Calculeren

    Rendement berekenen van maaltijden en traiteurproducten.

  • Ontvangst

    Correct ontvangen en opslaan van vlees. Beoordelen kwaliteit. Goed reageren bij afwijkingen. Worstsoorten en vleeswaren herkennen.

  • Logistiek

    Goederen bestellen en de routing organiseren en bewaken. Ontvangst en opslag bewaken. Productieproces plannen en monitoren.

  • Aansturen

    Verkoopmedewerkers aansturen en begeleiden. Taakverdeling opstellen.

Dit kun je er mee

Na je opleiding succesvol te hebben afgerond;

  • Jij hebt inzicht in de verkoopstrategie en marketing van traiteurproducten.

  • Jij hebt alles in huis om verkoop- en adviesgesprekken met klanten te voeren en kunt klachten correct te behandelen.

  • Met verschillende bereidingstechnieken maak jij smakelijke soepen, sauzen, eenpansgerechten en maaltijden.

  • Jij weet hoe je verkoopmedewerkers aanstuurt en begeleidt.

Zo ziet jouw opleiding er uit

  • Handen uit de mouwen

    Bij ons geen hele dagen theorie. Je gaat één dag in de week naar school en de rest van je tijd werk je bij je leerbedrijf. Dit heet leren volgens de beroepsbegeleidende leerweg (BBL).

  • Leer het van de expert

    Onze docenten komen uit de praktijk. Zij hebben ervaring met het werken met versproducten en zijn experts op hun vakgebied.

  • Ervaringen uitwisselen

    Op school krijg je theorielessen en werk je aan praktijkgerichte opdrachten. Zelfstandig en ook in groepjes. Zo wissel je ervaringen uit met andere studenten en leer je veel van elkaar.

  • Persoonlijk

    Wij vinden het belangrijk dat je de aandacht krijgt die je verdient. Je wordt dan ook intensief begeleid door onze docenten en je mentor.

  • Handen uit de mouwen

    Bij ons geen hele dagen theorie. Je gaat één dag in de week naar school en de rest van je tijd werk je bij je leerbedrijf. Dit heet leren volgens de beroepsbegeleidende leerweg (BBL).

  • Leer het van de expert

    Onze docenten komen uit de praktijk. Zij hebben ervaring met het werken met versproducten en zijn experts op hun vakgebied.

  • Ervaringen uitwisselen

    Op school krijg je theorielessen en werk je aan praktijkgerichte opdrachten. Zelfstandig en ook in groepjes. Zo wissel je ervaringen uit met andere studenten en leer je veel van elkaar.

  • Persoonlijk

    Wij vinden het belangrijk dat je de aandacht krijgt die je verdient. Je wordt dan ook intensief begeleid door onze docenten en je mentor.

Hier kun je deze opleiding volgen

SVO Best

Best

SVO vakopleiding food

De Dieze 28
5684 PT BEST
030 275 81 81

SVO Goes

Goes

Stationspark 39
4462 DZ GOES
030 275 81 81

SVO Groningen

Groningen

Euroborg stadion

Boumaboulevard 113
9723 ZS Groningen
030 275 81 81

SVO Heerhugowaard

Heerhugowaard

SVO vakopleiding food

W.M. Dudokweg 78
1703 DC Heerhugowaard
030 275 81 81

SVO Houten

Houten

SVO vakopleiding food

Sleepboot 2
3991 CN HOUTEN
030 275 81 81

SVO Rijswijk

Rijswijk

SVO vakopleiding food

Diepenhorstlaan 3
2288 EW RIJSWIJK
030 275 81 81

SVO Roermond

Roermond

Jagerstraat 6
6042 KA ROERMOND
030 275 81 81

SVO Zwolle

Zwolle

SVO vakopleiding food

Spui 2
8032 VS ZWOLLE
030 275 81 81

Ik ben er uit

Heb je je keuze gemaakt en weet je welke opleiding jij wilt starten? Schrijf je dan gelijk in!

Inschrijven
LEERBEDRIJVEN

“Ik ben de schakel tussen theorie en praktijk”

Wim Landwaart

Eigenaar Landwaart Culinair, Maartensdijk

Hoe word ik een leerbedrijf?