Visspecialist

Praktische informatie

  • Duur/tijd

    De opleiding duurt 2 jaar. Heb je werkervaring of de juiste vooropleiding dan rond je de opleiding gemiddeld in 1 jaar af.

  • Startmoment

    Starten kan in de week van 28 augustus 2017 en 15 januari 2018. Neem voor meer informatie contact op met één van onze opleidingsadviseurs: 030 275 81 81.

  • Vooropleiding

    Om te starten heb je een relevante afgeronde mbo-opleiding op niveau 2 nodig.

    Na aanmelding nemen we contact met je op voor een intakegesprek. Het is mogelijk dat je daarna nog een intaketest taal of rekenen doet. Deze test is om jouw niveau te bepalen, jou een studieadvies te geven en je beter te kunnen begeleiden tijdens jouw opleiding.

  • Niveau

    3
  • Type onderwijs

    BBL
  • Cursusgeld*

    € 573
    * indien 18 jaar of ouder
  • Materiaalkosten**

    € 417
    ** wijzigingen voorbehouden

Er is geen vissoort in de zaak waar je als visspecialist niets van weet. Het bewerken van vis, het maken van een productieplanning, het aansturen van je collega’s: als visspecialist ben je de spil van de winkel. Daarnaast verras je klanten steeds met nieuwe visgerechten. Met deze opleiding visspecialist
komen de klanten graag voor je terug.

Na afronding van de opleiding ontvang je het diploma vakbekwaam medewerker vers (crebonummer 25425).

Bekijk hier de leaflet met het totale kostenoverzicht

'Het is mijn droom om mijn eigen vishandel te beginnen'
Hamze El Hussein

Dit leer je

  • Productie en bereiden

    Vis, schaal- en schelpdieren bewerken en verwerken. Productieproces verbeteren. Voorbereiden en plannen productie. Bereidingstechnieken. Ontwikkeling nieuwe producten.

  • Calculeren

    Berekenen rendement van maaltijden en traiteurproducten.

  • Verkoop

    Presentatie en promotie, klantvriendelijk handelen. Voeren van verkoop- en adviesgesprekken. Samenwerking bij reinigen en desinfecteren.

  • Ontvangst

    Bestellen en inkopen. Ontvangstcontrole en goederenstroom. Adviseren over voorraadbeheer, ontvangst en opslag.

  • Aansturen

    Productieschema opstellen, medewerkers begeleiden, motiveren, stimuleren en instrueren.

  • Functioneren

    Werkhouding en instelling. CAO en werk & inkomen. Nederlands en rekenen.

Dit leer je

  • Productie en bereiden

    Vis, schaal- en schelpdieren bewerken en verwerken. Productieproces verbeteren. Voorbereiden en plannen productie. Bereidingstechnieken. Ontwikkeling nieuwe producten.

  • Calculeren

    Berekenen rendement van maaltijden en traiteurproducten.

  • Verkoop

    Presentatie en promotie, klantvriendelijk handelen. Voeren van verkoop- en adviesgesprekken. Samenwerking bij reinigen en desinfecteren.

  • Ontvangst

    Bestellen en inkopen. Ontvangstcontrole en goederenstroom. Adviseren over voorraadbeheer, ontvangst en opslag.

  • Aansturen

    Productieschema opstellen, medewerkers begeleiden, motiveren, stimuleren en instrueren.

  • Functioneren

    Werkhouding en instelling. CAO en werk & inkomen. Nederlands en rekenen.

Dit kun je er mee

Na je opleiding succesvol te hebben afgerond;

  • Je hebt inzicht in de verkoopstrategie en je deinst niet terug voor (lastige) adviesgesprekken met klanten. Je weet hoe je producten mooi kunt presenteren.

  • Je weet precies hoe je de voorraad effectief beheert en je kunt de inkoop verzorgen.

  • Je hebt alle kennis in huis om het rendement van producten te berekenen.

  • Je weet verkoopmedewerkers te sturen, motiveren en te begeleiden.

Zo ziet jouw opleiding er uit

  • Handen uit de mouwen

    Bij ons geen hele dagen theorie. Je gaat één dag in de week naar school en de rest van je tijd werk je bij je leerbedrijf. Dit heet leren volgens de beroepsbegeleidende leerweg (BBL).

  • Leer het van de expert

    Onze docenten komen uit de praktijk. Zij hebben ervaring met het werken met vis en zijn experts op hun vakgebied.

  • Ervaringen uitwisselen

    Op school krijg je theorielessen en werk je aan praktijkgerichte opdrachten. Zelfstandig en ook in groepjes. Zo wissel je ervaringen uit met andere studenten en leer je veel van elkaar.

  • Persoonlijk

    Wij vinden het belangrijk dat je de aandacht krijgt die je verdient. Je wordt dan ook intensief begeleid door onze docenten en je mentor.

  • Handen uit de mouwen

    Bij ons geen hele dagen theorie. Je gaat één dag in de week naar school en de rest van je tijd werk je bij je leerbedrijf. Dit heet leren volgens de beroepsbegeleidende leerweg (BBL).

  • Leer het van de expert

    Onze docenten komen uit de praktijk. Zij hebben ervaring met het werken met vis en zijn experts op hun vakgebied.

  • Ervaringen uitwisselen

    Op school krijg je theorielessen en werk je aan praktijkgerichte opdrachten. Zelfstandig en ook in groepjes. Zo wissel je ervaringen uit met andere studenten en leer je veel van elkaar.

  • Persoonlijk

    Wij vinden het belangrijk dat je de aandacht krijgt die je verdient. Je wordt dan ook intensief begeleid door onze docenten en je mentor.

Hier kun je deze opleiding volgen

SVO Best

Best

SVO vakopleiding food

De Dieze 28
5684 PT BEST
030 275 81 81

SVO Houten

Houten

SVO vakopleiding food

Sleepboot 2
3991 CN HOUTEN
030 275 81 81

SVO Rijswijk

Rijswijk

SVO vakopleiding food

Diepenhorstlaan 3
2288 EW RIJSWIJK
030 275 81 81

SVO Spakenburg

Spakenburg

Restaurant De Mandemaaker

Kerkstraat 103
3751 AT Spakenburg
06 118 708 12 / 030 275 81 81

SVO Zwolle

Zwolle

SVO vakopleiding food

Spui 2
8032 VS ZWOLLE
030 275 81 81

SVO Heerhugowaard

Heerhugowaard

SVO vakopleiding food

W.M. Dudokweg 78
1703 DC Heerhugowaard
030 275 81 81

Ik ben er uit

Heb je je keuze gemaakt en weet je welke opleiding jij wilt starten? Schrijf je dan gelijk in!

Inschrijven
LEERBEDRIJVEN

“Ik ben de schakel tussen theorie en praktijk”

Wim Landwaart

Eigenaar Landwaart Culinair, Maartensdijk

Hoe word ik een leerbedrijf?