Training
Worstmaker

Praktische informatie

Stap in 16 dagen in de wereld van worstmaken. De training Worstmaker combineert theorie en praktijk. Je gaat zelf aan de slag en leert de basisvaardigheden van de worstmakerij. De meest voorkomende worstsoorten en vleeswaren passeren de revue. Na het volgen van deze training heb jij alle vaardigheden in huis om zelfstandig diverse worstsoorten en vleeswaren te maken en heb je inzicht in het productieproces gekregen. De training wordt afgesloten met een theorie- en praktijkexamen. Wanneer je het examen succesvol afrondt, ontvang je het door het expertisecentrum-erkende persoonscertificaat.
Bekijk hier de leaflet met meer informatie over deze training

De training is in april 2017 gestart. Meld u nu aan en wij informeren u in het najaar van 2017 over de nieuwe startdatum van deze training.

Over het Expertisecentrum voor het Slagersambacht
Het Expertisecentrum voor het Slagersambacht is begin 2017 als een onafhankelijke stichting opgericht voor het behoud van ambacht en vakmanschap in versspeciaalzaken. Deze stichting is een initiatief van het Worstmakersgilde, SVO vakopleiding food en de Koninklijke Nederlandse Slagers. De training Worstmaker is onderdeel van het opleidingsaanbod van het Expertisecentrum.

 

 

Dit leer je

  • Verbreden basiskennis

    Je verbreedt je kennis van de worstmakerij en welke machines binnen de worstmakerij gebruikt worden.

  • Uitleg productieproces

    De verschillende grond- en hulpstoffen van de worstmakerij komen aan bod. Daarnaast leer je meer over de meest gebruikte kruiden en specerijen.

  • Ontwikkelen vaardigheden

    Je kunt na afloop zelfstandig diverse worstsoorten en vleeswaren maken.

Dit leer je

  • Verbreden basiskennis

    Je verbreedt je kennis van de worstmakerij en welke machines binnen de worstmakerij gebruikt worden.

  • Uitleg productieproces

    De verschillende grond- en hulpstoffen van de worstmakerij komen aan bod. Daarnaast leer je meer over de meest gebruikte kruiden en specerijen.

  • Ontwikkelen vaardigheden

    Je kunt na afloop zelfstandig diverse worstsoorten en vleeswaren maken.