Training
Voedselveiligheid

Praktische informatie

  • Duur

    In onderling overleg worden het doel en de duur van de training vastgelegd.

  • Kosten

    Afhankelijk van de duur van de training.

  • Locatie

    Deze training kunnen we bij jou in het bedrijf verzorgen.

Jij werkt met verse producten en je weet hoe belangrijk hygiëne, voedselveiligheid en kwaliteit in jouw werk zijn. Maar hoe zit het precies? Hoe voorkom je besmetting en bederf en wat gebeurt er eigenlijk als het mis gaat? Wat zijn de wetten en regels en vooral: hoe kun jij deze vertalen naar jouw werksituatie? Na deze training weet jij precies hoe je hygiënisch te werk gaat.

Dit leer je

  • Hygiëne

    Voedselveiligheid en soorten hygiëne. High care ruimten. Reiniging en desinfectie.

  • Besmetting

    Micro-organismen, bederf, conserveren. Besmettingsbronnen, kruisbesmetting, nabesmetting.

  • Kwaliteit

    Effectief werken met het kwaliteitssysteem binnen jouw bedrijf (zoals HACCP, BRC en IFS).

  • Regels

    Wetgeving en controlerende instanties.

Dit leer je

  • Hygiëne

    Voedselveiligheid en soorten hygiëne. High care ruimten. Reiniging en desinfectie.

  • Besmetting

    Micro-organismen, bederf, conserveren. Besmettingsbronnen, kruisbesmetting, nabesmetting.

  • Kwaliteit

    Effectief werken met het kwaliteitssysteem binnen jouw bedrijf (zoals HACCP, BRC en IFS).

  • Regels

    Wetgeving en controlerende instanties.

Dit kun je er mee

Na de training kun je:

  • Jij hebt kennis van hygiëne en voedselveiligheid.

  • Je kent het kwaliteitsmanagementsysteem en weet hoe je de kwaliteit hoog kunt houden.

  • Je bent je bewust van jouw rol in voedselveilig produceren.

  • Je bent in staat om te werken volgens de geldige wetten, procedures en eisen rond voedselveiligheid.