Aline Meesters: van verkoopmedewerker tot rechterhand slager

13 november 2017 Versspeciaalzaak

Ze vond het pittig toen ze aan de mbo-opleiding Productiemedewerker slagerij begon en ze zich staande moest houden tussen haar mannelijke klasgenoten. Maar Aline Meesters (27) wist haar draai snel te vinden en rondde soepel haar slagersopleidingen bij SVO vakopleiding food af. Inmiddels is ze de rechterhand van Keurslager Daan van den Broek in Eersel. 

Binnen een week na haar sollicitatiegesprek kon Aline Meesters al als verkoopmedewerker aan de slag bij Keurslager Daan van den Broek. Ze vond het werk meteen leuk, maar had altijd gehoord dat je ‘voor slager niet kon leren’. “Tot ik met Daan een beurs bezocht en een stand van SVO zag staan”, vertelt ze. “Het kon dus wel! Ik ben meteen met de opleiding Productiemedewerker slagerij begonnen. Ik was één van de weinige vrouwen in de klas en dat was wel even pittig. Ik moest echt mijn draai vinden, maar daarna ben ik ook meteen doorgestoomd, dankzij mijn 100% toewijding, doorzettingsvermogen en passie voor het slagersvak. Ik ben de mbo 3-opleiding Winkelslager (nu Slager) gaan doen en in januari was ik de eerste in Nederland die de nieuwe niveau 4-opleiding Bedrijfsleider vers afrondde.”

Vertrouwen van klanten

Tijdens haar opleidingen groeide Aline uit tot de rechterhand van haar werkgever, Daan van den Broek. “Daan kan met een gerust hart vrij nemen, ik neem alle taken dan van hem over”, zegt Aline. “Hij vertrouwt me de winkel zonder problemen toe en dat geeft me veel voldoening. Daan steunde me tijdens al mijn opleidingen en daar ben ik heel blij mee. Bij SVO leerde ik de theoretische basis en dankzij Daan ben ik enorm gegroeid in de praktijk.”