“Wat anderen bedacht hebben, hoef ik zelf niet meer uit te vinden”

9 augustus 2016 Versspeciaalzaak

Wim Veldman werkt al sinds zijn vijftiende in de slagerij van zijn ouders en koos na zijn vwo-examen voor een carrière in de slagersbranche. Hij haalde dit jaar zijn diploma voor de mbo-opleiding Productiemedewerker slagerij en stroomt na de zomer door naar de opleiding Slager. Hij wil bij verschillende slagerijen stage lopen om kennis op te doen.

De ouders van Wim zijn eigenaar van ambachtelijke Keurslager Obe & Marijke Veldman in Joure en Wim helpt al van jongs af aan in de slagerij. “Ik vond dat werk zo leuk, dat ik na mijn vwo besloot om niet verder te studeren”, vertelt Wim. “Ik wilde niet ergens op een kantoor werken, ik zoek meer afwisseling. In de slagerij is elke dag anders.”

Stage lopen
Wim haalde onlangs zijn diploma voor de opleiding Productiemedewerker slagerij. Hij koos als leerbedrijf niet de slagerij van zijn ouders, maar zocht een andere slagerij om zijn opleiding te volgen. Het werd Keurslagerij Klaver in Dronten en Lelystad. “Ik wilde ergens als gewone medewerker aan de slag, in plaats van als ‘zoon van’”, zegt Wim. “Bovendien is het leerzaam om in andere slagerijen te gaan kijken. Vanaf september ga ik weer bij mijn ouders werken, maar in rustige periodes wil ik bij verschillende slagerijen in heel Nederland stage gaan lopen. Alles wat ik leer neem ik mee om onze slagerij verder uit te bouwen.”