Antonette van der Velden Ridder in de Orde van Oranje Nassau

20 oktober 2016 Algemeen

Op 19 oktober 2016 is Antonette van der Velden benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau. Antonette kreeg de onderscheiding voor haar grote inzet voor het slagersvak en de slagersbranche.

Bij SVO Houten kreeg Antonette van loco-burgemeester Geerdes van de gemeente Houten de versierselen opgespeld tijdens een bijeenkomst van de International Young Butchers’ Competition. Een toepasselijke gelegenheid want Antonette heeft zich jarenlang met hart en ziel ingezet om de liefde voor het slagersvak over te dragen op de volgende generatie. Ze inspireert de jeugd en begeleidde jarenlang de Nederlandse Young Butchers. Maar niet alleen de nieuwe generatie kon rekenen op support van Antonette. Ze was zich bewust van de rol van de slagersvrouw in het gezin van een ondernemer. Door deel te nemen in een werkgroep voor ambachtelijke slagersvrouwen belichtte ze ook deze kant van het slagersvak. Ze is dit blijven doen nadat haar man en zij hun eigen slagersbedrijf beëindigden.

Door vernieuwingen en innovatieve activiteiten op het gebied van het slagersvak maar ook buffetten is Van der Velden internationaal gekend in de branche. Gezien haar belangrijke rol in de internationale slagersbranche heeft het Zijne Koninklijke Hoogheid behaagd Antonette te benoemen tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau.