Subsidies

Subsidieregeling praktijkleren

Subsidieregeling praktijkleren

De subsidieregeling praktijkleren is een tegemoetkoming in de kosten voor leerbedrijven die een mbo-student begeleiden die de beroepsbegeleidende leerweg (BBL) volgt.

Hoe werkt het?
De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) voert de subsidieregeling uit in opdracht van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap. De subsidie wordt gebaseerd op het aantal weken dat een leerbedrijf een BBL-student heeft begeleid in een studiejaar. Een mbo-studiejaar loopt van 1 augustus tot en met 31 juli. De subsidie wordt verstrekt na afloop van het studiejaar. Elk jaar kunnen leerbedrijven van 2 juni tot uiterlijk 16 september 17.00 uur hun subsidieaanvraag voor het voorgaande studiejaar digitaal indienen bij het eLoket van de RVO.

Hoogte subsidie
Alle leerbedrijven die voldoen aan de voorwaarden ontvangen subsidie. Na afloop van het studiejaar wordt het totale beschikbare bedrag van € 188,9 miljoen evenredig onder alle aanvragers verdeeld.  Er geldt een maximumsubsidie van € 2.700,- per begeleide student op basis van een volledig studiejaar (maximaal veertig weken). Er is geen garantie af te geven over het bedrag dat verstrekt wordt. Het bedrag wordt pas vastgesteld als alle aanvragen zijn ingediend. Ook als de student maar een deel van de periode in opleiding is geweest, is het mogelijk om subsidie te krijgen.

Dienstverlening SVO vakopleiding food
SVO heeft handige documenten ontwikkeld die leerbedrijven helpen bij het aanvragen van deze subsidie. Het factsheet subsidieregeling praktijkleren geeft informatie over de subsidieregeling.
Het SVO rekenblad voor het schooljaar 2019-2020 kunt u hier downloaden. Met dit rekenblad kunt u handig het aantal weken begeleiding vaststellen.

Erkenningscode
Bij het aanvragen van de subsidie heeft u de erkenningscode van het leerbedrijf nodig. Weet u de code van uw bedrijf niet? Dan kunt u deze eenvoudig opzoeken. Alle erkende leerbedrijven in Nederland staan geregistreerd op stagemarkt.nl. Vul uw bedrijfsnaam en plaatsnaam in en klik op ‘zoeken’. De gegevens van uw bedrijf worden nu getoond.  De code waarom het gaat is ‘code leerbedrijf’.

Handige links

Downloads

Onze tevreden klanten

Damon Versluis

Medewerker Fastservice
Flavours, Wageningen

‘Ik ben erg gegroeid in de werkzaamheden die ik doe. En dat vindt mijn baas ook.’

Remi Norbart

Productiemedewerker vers
Slagerij Graumans, Zundert

‘Wat ik op school leer, pas ik direct toe op mijn werk.’

Eline Klerks

1e Medewerker Fastservice
Bakker Bart, Waalwijk

‘Ik leerde dat mijn team sterker wordt, als ik stop met alles zelf te willen doen.'

Hamze El Hussein

Verkoopmedewerker vis
Makro, Delft

'Het is mijn droom om mijn eigen vishandel te beginnen.'