Een bol-opleiding bij de mbo-vakopleider in eten en drinken

De wereld van eten en drinken

Wij zijn dé vakschool voor mbo-opleidingen in de wereld van eten en drinken. Deze wereld is ontzettend breed en altijd volop in beweging. Je hoeft je nooit te vervelen want je leert altijd nieuwe dingen. Je bent vast wel bekend met de horeca, maar er is nog véél meer te doen met eten en drinken.

Onze opleidingen hebben te maken met eten en drinken, en de processen daarachter. Voordat je eten in de supermarkt koopt, moet het bijvoorbeeld eerst gemaakt, gekeurd en vervoerd worden. Tijdens de opleiding doorloop je al deze stappen. Ook dat zijn belangrijke schakels in de wereld van eten en drinken.

 

 

Wat kun je eigenlijk worden?

Je kunt met een opleiding bij SVO van alles worden: van manager in de supermarkt tot medewerker in een speciaalzaak. En wat dacht je van werken in de keuken, in een groothandel of je eigen onderneming? Als je een opleiding hebt gedaan kun je nog alle kanten op.

 

Weet je nog niet wat je leuk vindt?

Dat maakt helemaal niet uit. Tijdens onze BOL-opleidingen ontdek je de hele wereld van eten en drinken. In je eerste jaar volg je steeds een ander thema. Van vlees en vis tot aardappel, groente en fruit. Alle verschillende versproducten komen voorbij. Zo ontdek je welke richting bij jou past. Hier kun je later meer over leren en je verder in verdiepen.

 

De BOL-opleidingen van SVO

We hebben opleidingen van niveau 2 tot 4. Het is heel makkelijk om door te stromen van het ene naar het andere niveau. Na niveau 4 afgerond te hebben kan je eenvoudig doorstromen naar het hbo voor een vervolgopleiding.

 

Wat kun je verwachten van onze bol-opleidingen?

SVO is een kleinschalige opleiding waarbij vakmanschap centraal staat. De docenten komen uit de praktijk en hebben dus allemaal praktijkervaring met het vak waarin ze lesgeven. Door kleine klassen kan er veel persoonlijke aandacht gegeven worden. Bij SVO is de theorie altijd ondersteunend aan de praktijk. Wat je ’s ochtends leert, pas je ’s middag toe in een praktijkles. Doordat je zoveel in de praktijk bezig bent, ben je voor werkgevers goed inzetbaar.

In principe ga je bij ons vier dagen in de week naar school. Op vrijdag ben je vrij. De lesweken worden afgewisseld met leerzame stages. Onze relaties met leerbedrijven zijn erg goed, waardoor je snel aan een leuke stageplek komt.

 

Goed gewaardeerde opleider

Onze leerlingen geven SVO bij de site Job Monitor een hoog tevredenheidscijfer (een 4,2 uit 5). Studenten hebben het naar hun zin op onze opleidingen en zijn te spreken over de kwaliteit van het onderwijs.

 

Kom naar onze open dag om kennis te maken

Op 22 juni organiseren wij weer een open dag op onze locaties in Houten, Zwolle, Eindhoven, Heerhugowaard, Rotterdam, Rijswijk en Groningen. Krijg een rondleiding op locatie, woon een presentatie bij van een van de docenten, loop rond en stel je vragen aan studenten.

Aanmelden voor een open avond kan hier.