“Cijfers diepgaand analyseren is noodzakelijk voor slagersbranche”

28 februari 2017 Versspeciaalzaak

Runderkamp in Volendam is een slagerij, cateringbedrijf, kookstudio en worstenmakerij in één. Het bedrijf onderscheidt zich niet alleen door de diepte van haar aanbod, maar ook door de manier waarop ze met haar financiële bedrijfsvoering omgaat. Omzet, productiviteit, kassa’s, inkoop: alle cijfers worden geanalyseerd, zodat continu bijgestuurd kan worden.

Runderkamp heeft 75 mensen in dienst en het opleiden van medewerkers is voor het bedrijf erg belangrijk. “We hebben veel profijt van goed opgeleide mensen”, zegt eigenaar Wim Runderkamp. “Momenteel volgen vijf van onze medewerkers mbo-opleidingen bij SVO vakopleiding food, op alle niveaus. Productkennis en het ontwikkelen van marketingactiviteiten zijn heel belangrijk en daar zijn de opleidingen essentieel voor.”


Efficiënt datasysteem

De medewerkers van Runderkamp leren niet alleen van SVO, Runderkamp wil ook kennis delen. Studenten van de opleiding Bedrijfsleider vers zijn gaan bekijken hoe Runderkamp omgaat met het analyseren van data. Runderkamp heeft een datasysteem opgezet dat gekoppeld is aan meerdere omgevingen, zoals de loonadministratie en kassa’s. Dit systeem verzamelt alle mogelijke informatie, zoals kostenberekeningen, productiviteitsberekeningen, omzet, onderhoud van machines en elektriciteitsverbruik. Wim: “Die gegevens analyseren we, zodat we daar marketingstrategieën voor kunnen ontwikkelen, de verkoop kunnen bijsturen of de inkoop kunnen aanpassen. Zo kan ik mijn bedrijfsvoering heel efficiënt inrichten. Het levert een schat aan marketinginformatie op, we kunnen meer produceren in minder uren en we realiseren kostenbesparing in de inkoop.”