Creatieve studenten duiken in de wereld van food

26 april 2019 Algemeen BOL

Duiken in de wereld van food. Dit deden de creatieve studenten van vakschool Cibap uit Zwolle gisteren. Ze volgden daarbij een lezing en een workshop poké bowl maken onder begeleiding van docenten en studenten van vakschool SVO vakopleiding food uit Zwolle. Docente Wilma Dunnink van SVO: “We hebben elkaar opgezocht als vakscholen om te bekijken hoe we in projecten samen kunnen werken. Deze workshop is daar het eerste voorbeeld van.”

Vakschool Cibap organiseert deze week de Future Designer Days met het thema duurzaamheid en design. Studenten volgen hierbij verschillende lezingen en workshops. Na een lezing over duurzaamheid en voeding van SVO gingen zij aan de slag met het maken van een duurzame verpakking, urban basketmaking. Met het eigengemaakte product volgde de foodworkshop van SVO waarbij de studenten van het Cibap zelf een poké bowl samenstelden, wat nu een foodtrend is.

Zalm, avocado, tonijn en zeewier. Het zijn maar een paar van de ingrediënten waaruit de studenten konden kiezen voor de poké bowl. “Waar smaakt dit naar?”, vraagt de ene student, terwijl hij naar een schaaltje avocado wijst. “Als je sushi-fan bent, dan lust je dit ook”, antwoordt een andere. Vol enthousiasme schept zij haar zelfgemaakte kom vol. “Ik lust het allemaal.” De studenten sluiten de workshop af met een marketingopdracht

SVO-studente Kelly heeft al eerder samengewerkt met de creatieve studenten van het Cibap. “Op 19 juni organiseren we een foodmarkt voor onze opleiding Generation Food. We organiseren dit helemaal zelf”, vertelt zij. “We hadden hiervoor een poster gemaakt. Deze hebben we aan de studenten van Cibap laten zien. Zij hebben de poster nog mooier gemaakt. Ook werken we samen aan een wervingsfilmpje.”