‘Deelname aan vakwedstrijd is de moeite dubbel en dwars waard’

17 december 2015 Versspeciaalzaak

Groentespeciaalzaak Gijs van de Hoef uit Veenendaal viel in de prijzen bij de Lekkerste wedstrijden 2015. Hartstikke leuk natuurlijk, zo’n beker. Maar wat levert meedoen aan de wedstrijd verder op voor je zaak? Dat vertelt mede-eigenaresse Christine de Graaf-van de Hoef.

In de categorieën ‘Lekkerste piepergerecht’ en ‘Lekkerste maaltijdsalade’ behaalde Groentespeciaalzaak Gijs van de Hoef de eerste plaats. De voorbereiding op de wedstrijd kost tijd. “En dat traject is juist waardevol”, zegt Christine. “Speciaal voor de wedstrijd hebben we nieuwe producten ontwikkeld. Je neemt dan eens echt de tijd om samen te brainstormen en zo ontstaan er verrassend goede ideeën. Je bent samen op een ontzettend leuke manier met het vak bezig.”

Het effect van een prijs winnen is echt groot

​Feestje in de winkel

Ook de klanten leven mee. “Het effect van een prijs winnen is echt groot. Na de wedstrijd stonden de prijzen op de toonbank en klanten mochten de wedstrijdproducten proeven. De smoothie, maaltijdsalade en het aardappelgerecht verkochten we kant-en-klaar en van het kindergerecht gaven we het recept en tips mee. Dat was weer een mooie kans om te laten zien dat je veel weet van gezond en lekker eten met kinderen. Groentespecialisten mogen hun vakmanschap meer tonen. Dat is goed voor je eigen zaak en voor de hele branche.”​