Duurzame producten en opleiden succesfactoren Slagerij Antonisse

8 augustus 2017 Versspeciaalzaak

Duurzame vleesproducten met een goed verhaal. Een brede selectie kaas en delicatessen. Verse maaltijden. Goed opgeleide medewerkers. Slagerij Antonisse in Alphen aan den Rijn werkt continu aan haar onderscheidend vermogen. Met succes.

Zes jaar geleden begon Slagerij Antonisse met het verkopen van scharrelvlees. Eerst alleen kip en varken, maar inmiddels ook scharrelrundvlees en vleeswaren. Alles wat de slagerij maakt is duurzaam en eerlijk, van vleesproducten tot verse maaltijden. “We vinden het belangrijk om alleen vlees te verkopen van dieren die op een natuurlijk manier hebben geleefd, met volop ruimte en goede voeding”, vertelt mede-eigenaar Kevin Bergshoeff. Antonisse verkoopt ook een breed assortiment bijzondere kazen. Kaas, tapenades, olijven en delicatessen sluiten prima aan bij de slagerij.

Ruimte voor ondernemerschap
Kevin werkt sinds tien jaar bij Slagerij Antonisse. Hij begon als schoonmaker en is inmiddels mede-eigenaar. Hij volgde bij SVO vakopleiding food de mbo-opleidingen Productiemedewerker slagerij en Winkelslager (nu Slager). “Met de opleidingen heb ik een goede basis gelegd qua kennis en vaardigheden”, vertelt hij. “Eén van de onze medewerkers is nu gestart met de opleiding Productiemedewerker slagerij bij SVO. We zien dat hij groeit, zowel in werk als persoonlijkheid. Hij gaat zelfstandig aan de slag, ziet welke werkzaamheden nodig zijn en maakt zelf keuzes. Dat creëert voor ons ruimte om met andere dingen bezig te zijn. We kunnen met een gerust hart productietaken aan hem toevertrouwen en ons richten op het ondernemerschap.”