Een leven lang leren met de masterclasses van SVO

1 juli 2019 Algemeen

Wie in de slagersbranche werkt is nooit uitgeleerd. Van nieuwe vleesproducten tot zaken rond het ondernemerschap: bijleren kan altijd. Om studenten en ondernemers daarbij te ondersteunen, organiseert SVO vakopleiding food regelmatig masterclasses. Experts uit het vak geven daarbij lezingen over een specifiek onderwerp, dat kan variëren van duurzaamheid tot wijn- en spijscombinaties.

Voor de studenten die ook buiten lestijd bij willen leren, ontwikkelde SVO het Excellentieprogramma. Onderdeel daarvan zijn de masterclasses, die elke maand georganiseerd worden op één van de SVO-locaties. Studenten én slagersbedrijven zijn daarbij van harte welkom. Rinus de Rijder, onderwijsmanager bij SVO: “Voor de studenten die graag een stapje extra willen doen, is dit een mooie kans om zich verder te verdiepen in hun vak. De masterclasses bieden ondernemers weer nieuwe inspiratie.”

Masterclass rund door Gertjan Kiers
Slager en vleeskenner Gertjan Kiers gaf afgelopen jaar masterclasses bij SVO in Houten en Rijswijk met als onderwerp ‘rund’. Gertjan is bedrijfsleider bij Fontijn Vlees, gastdocent en schrijver van de Vleesbijbel. “Ik vind het heel belangrijk dat slagerijstudenten een brede basiskennis hebben”, vertelt hij. “De masterclasses die SVO organiseert, zijn daar onderdeel van. Het is goed om mensen uit het bedrijfsleven naar de opleiding te halen en hen hun kennis te laten delen. Ik geef regelmatig gastlessen en ook bij SVO is het me goed bevallen.”
De masterclasses zijn gratis voor studenten, ondernemers betalen een kleine vergoeding. Houd komend schooljaar de website van SVO in de gaten voor meer informatie.