Ervaar het slagersambacht tijdens het online Festival van de Slager

4 april 2022 Algemeen

Op maandag 4 april start om 09.00 uur het Festival van de Slager. Dit online festival wordt georganiseerd door de Nederlandse slagers om het ambachtelijke en ondernemende beroep van slager in de spotlights te zetten. Op de website festivalvandeslager.nl komen de creatieve en veelzijdige facetten van het beroep aan bod.

 

Op het Festival van de Slager maakt de bezoeker op interactieve manier kennis met het slagersambacht. Op dit online festival kunnen bezoekers luisteren en kijken naar boeiende verhalen van slagers van onder andere Europees slagerskampioen Josja Haagsma, een pubquiz spelen, zoeken naar vacatures, een escaperoom doen, een vraag stellen aan een slager en nog veel meer. Door toepassing van 3d-techniek (WebGL) ervaart men het echte festivalgevoel.

 

Festival van de Slager is onderdeel van de Week van de Slager. Van 4 tot 9 april wordt het slagersvak verder onder de aandacht gebracht door middel van gastlessen, inspiratiestages en activiteiten die de slagers zelf organiseren in de winkel. De Week van de Slager is een initiatief van Stichting Opleidingsfonds Slagersbedrijf en wordt uitgevoerd door Koninklijke Nederlandse Slagers.

 

Over Stichting Opleidingsfonds Slagersbedrijf (Sovvb)

Naast het verstrekken van subsidies voor opleidingen en trainingen, spant de stichting zich ook in om (jonge) mensen te enthousiasmeren voor een carrière in het slagersvak. Dit gebeurt door diverse activiteiten zoals het ontwikkelen van educatief lesmateriaal, voorlichting geven, de Meat Your Future Karavaan, decanenmiddagen, Week van de Slager en nog veel meer. KNS voert deze activiteiten uit in opdracht van het bestuur van Sovvb. Het bestuur wordt gevormd door vertegenwoordigers van CNV Vakmensen, FNV en KNS.

 

Over Koninklijke Nederlandse Slagers

Koninklijke Nederlandse Slagers (KNS) is de branchevereniging voor de ambachtelijke slager in Nederland. KNS werkt aan een professionele en toekomstbestendige slagersbranche waarin de slager succesvol kan zijn als ondernemer, werkgever en vakman. KNS ondersteunt haar leden, zowel individueel als in collectief, door lobby- en belangenactiviteiten, persoonlijk advies, producten en diensten, ledenvoordelen, informatie en inspiratie. Hart voor slagers is ons motto en daarmee maken wij ons hard voor de slagersbranche.