Generation Food leidt foodprofessional van de toekomst op

29 januari 2019 BOL

Vakspecialisten zijn belangrijk, maar de foodbranche heeft ook behoefte aan mensen die breder zijn opgeleid in de wereld van food. Daarom ontwikkelde SVO vakopleiding food drie jaar geleden de voltijd mbo-opleiding Generation Food, die studenten klaarstoomt voor een mooie carrière in de foodsector. De praktijk is de rode draad in de opleiding.

Generation Food is het derde schooljaar ingegaan en groeit stevig. “Er bestaan wel wat andere opleidingen rond food, maar die hebben een theoretische insteek”, vertelt Carola Post, docent/mentor bij SVO. “Bij onze opleiding is de praktijk heel belangrijk en dat spreekt jongeren aan. Onze studenten leren alles over food en de wereld er omheen, van omgaan met consumenten tot bedrijfsprocessen en van bereiding tot marketing. Studenten leren producten kennen, bewerken en bereiden, ze leggen bedrijfsbezoeken af en lopen regelmatig stage. Zo stomen we hen klaar om aan de slag te gaan bij een foodbedrijf.”

Inspirerende bedrijfsbezoeken
Om te leren over verschillende foodbedrijven gaan de studenten van Generation Food elke week op Foodsafari. Van Linschoten Keurslager in Rotterdam is één van de ambachtelijke bedrijven die meewerkt aan de safari’s. David van Linschoten: “Het is een mooie kans om jongeren warm te maken voor het werken in een slagerij en hen te laten zien hoe ons werk eruit ziet. Volgens mij zijn we daar goed in geslaagd. Eén student is zo enthousiast, dat hij binnenkort stage komt lopen bij ons. Belangrijk, want nieuwe aanwas kunnen we in onze branche heel goed gebruiken.”