“Goed opgeleide medewerkers geven mij meer ruimte”

19 december 2017 Versspeciaalzaak

Patrick Lagrand runt sinds veertien jaar zijn slagerij in Bergen, Uw Slager Patrick Lagrand. Hij onderscheidt zich met zijn brede assortiment, duurzame vlees en goed opgeleide medewerkers. Eén van zijn medewerkers volgt nu de mbo 4-opleiding Bedrijfsleider vers bij SVO vakopleiding food.

Patrick Lagrand vindt opleiden erg belangrijk. “Ik heb altijd leerlingen van SVO in dienst gehad”, zegt hij. “Ik vind het belangrijk dat mensen zich ontwikkelen en dat ze meegroeien in mijn bedrijf. Ze leren de theorie bij SVO en ik leer hen de praktijk. Zo kan ik zorgen dat ze werken op de manier die ik prettig vind. Daarnaast leer ik ook veel van hen. Medewerkers in opleiding komen met nieuwe ideeën en dat is waardevol. Anders blijf ik alles op de manier doen zoals ik het altijd deed. Ik heb nu een medewerker die de opleiding Bedrijfsleider vers bij SVO doet en hij komt met nieuwe methodes rond boekhouden die ik nog niet kende.”

De zaak overnemen
De medewerker startte met de opleiding omdat hij uiteindelijk zijn eigen bedrijf wil beginnen. Voor Patrick is het belangrijk dat hij iemand in dienst heeft die hem kan ontlasten. “Ik wil iemand hebben die de zaak af en toe kan overnemen, zodat ik met een gerust hart eens op vakantie kan”, zegt Patrick. “Mijn medewerker leert nu hoe hij een goede chef kan worden. Wie weet kan hij mijn zaak op termijn wel overnemen. De opleiding is een mooi startpunt en daarna kijken we hoe het zich ontwikkelt.”