Goede basis zorgt voor onderscheidend vermogen

5 april 2016 Versspeciaalzaak

Een slagerij, catering en bakkerij onder één dak: dat is Keurslagerij-De Echte Bakker Boenders in Eibergen. Gerwin Starink, zijn vrouw Aleid en hun 25 medewerkers doen er alles aan om hun klanten elke dag opnieuw te verrassen. Een onmisbaar onderdeel van het onderscheidend vermogen van de zaak zijn de medewerkers.

In 1988 gingen in Eibergen twee versspecialisten samen: Keurslagerij Boenders en de bakkerij van de familie Hengeveld. In 1995 namen Gerwin en Aleid Starink de slagerij over. Inmiddels zijn ze ook eigenaar van De Echte Bakker, hebben ze een cateringbedrijf en een professionele keuken waar ze zelf producten en verse maaltijden maken. Eén van de succesfactoren van de zaak zijn de medewerkers. Gerwin ziet zijn winkels als een kweekvijver voor jong talent. Als tieners vragen naar een bijbaantje of stage, dan geeft hij hen graag die kans. Gerwin: “Ik vind het belangrijk om hen de liefde voor het slagers- en bakkersvak bij te brengen. Ze mogen bij ons meteen aan het werk: gehakt draaien, een varken uitsnijden, slagroomtaarten maken. Zo worden ze enthousiast. En als we zien dat ze talent hebben en graag willen, dan bieden we ze een opleiding bij SVO aan. Ik wil dat ze het vak zo breed mogelijk leren en daarvoor moeten we samen een goede fundering leggen.”

Op een goede basis kun je bouwen wat je wilt

Opleiding betaalt zich terug
Maarten Wolters is SVO-student en werkt bij Keurslagerij Boenders. Hij kwam op zijn veertiende stage lopen in de slagerij en is er nooit meer weggegaan. Zijn opleiding Slager-worstmaker staat nu op een lager pitje, omdat hij deel uitmaakt van het Nederlandse team dat om de Europese titel gaat strijden tijdens de International Young Butchers’ Competition. “Maarten is pas 19, maar hij is een toptalent”, zegt Gerwin. “Hij is goed opgeleid, de klanten zijn gek met hem en hij runt de winkel prima in zijn eentje. Alles wat we in Maarten investeren, krijgen we dubbel en dwars terug. Bij Maarten is de fundering goed en op een goede basis kun je bouwen wat je wilt. Dat is de kracht van Maarten én van onze zaak.”