Groentespecialist, je hebt goud in handen

16 oktober 2015 Versspeciaalzaak

Boerenkool, zuurkool, blauwe bessen: dat zijn pas superfoods! Het zijn de woorden van groentespecialisten Jacco de Lange en Wout Timmerman van ‘De Groentemannen’ in Zwartsluis. Echt, wij hebben goud in handen met al onze gezonde producten. Dat wisten we natuurlijk wel, maar door de training Voedingsadviseur AGF zijn we ons daar extra bewust van. We staan nog meer achter ons product en dat merkt de klant.’

De Groentemannen uit Zwartsluis volgden de training Voedingsadviseur AGF samen met hun medewerkers. “De docent nam een mand met spullen uit de supermarkt mee. Of we wilden kijken wat daar allemaal in zat. We moesten op internet opzoeken waar de e-nummers voor stonden en waarom deze stoffen worden toegevoegd. Het was verbazingwekkend wat er allemaal in zat!”

Van een docent nemen mensen meer aan
Ondertussen maken De Groentemannen stamppot, nasi en tomatensoep.“Echte tomatensoep, geen poeder uit een zakje met wat water erbij. Ik snap wel dat mensen het druk hebben, maar mag dat ten koste van je gezondheid gaan? Door de training Voedingsadviseur krijg je meer kennis, maar vooral de bewustwording dat je echt goud in handen hebt, vinden we waardevol. Laten we meer passie uitstralen en vertellen hoe goed onze producten zijn. Dat lukt beter met de juiste kennis. Zelf kan ik veel op mijn medewerkers overdragen, maar als er zo’n ‘vakidioot’ als Christ Manders van SVO komt, nemen mensen toch meer aan. Hoe hij je op een leuke manier kan laten leren, dat is echt gaaf.”