“Ik help studenten om het beste uit zichzelf te halen”

28 augustus 2018 Versspeciaalzaak

Als je hem op zijn achttiende had verteld dat hij nu docent zou zijn, had Chris van der Leij je uitgelachen. Maar na een carrière in het slagersvak is hij nu al negen jaar met veel plezier trainer-docent bij de slagersopleidingen van SVO vakopleiding food.

Chris van der Leij werkte ruim negen jaar bij een ambachtelijke slagerij en doorliep alle slagersopleidingen van SVO. Daarna werd hij chef-slager bij een supermarkt en na een jaar moest hij een keuze maken. “Ik kon bedrijfsleider van de supermarkt worden of aan de slag gaan als docent bij SVO”, zegt hij. “Het begeleiden van mensen vond ik erg leuk en ik wilde graag een relatie met het slagersvak houden. In een functie als docent komt dat bij elkaar. De juiste keuze, want ik vind het docentschap ontzettend leuk. Ik geef les bij al onze slagersopleidingen, met een focus op de niveau 4-opleiding Bedrijfsleider vers.”

Luisteren naar studenten
Chris is erg betrokken bij zijn studenten. Hij probeert om elke student elke dag even persoonlijke aandacht te geven, zijn deur staat altijd open en hij houdt de ontwikkeling van elke student goed in de gaten. “Dat is het fijne van een kleine school als SVO”, zegt Chris. “We kennen onze studenten persoonlijk. Ik wil hen helpen om het beste uit zichzelf te halen en hen op te leiden tot vakmensen met kennis van zaken en uitstekende vaardigheden. Als SVO blijven we ons onderwijs steeds actief vernieuwen en we sorteren voor op de ontwikkelingen in de markt. Dat maakt docent zijn bij SVO mooi: je staat nooit stil, want de wereld van food is steeds in verandering.”