Investering in opleiden betaalt zich terug

8 december 2016 Versspeciaalzaak

Ruim honderd visproducten, een ambachtelijke palingrokerij, marktkramen en een breed aanbod aan relatiegeschenken: Palingrokerij & Vishandel Dries van den Berg in Harderwijk heeft het allemaal. Een groot aantal medewerkers volgt opleidingen en trainingen bij SVO vakopleiding food.

Eigenaar Peter van den Berg vindt het belangrijk dat visspecialisten trots zijn op hun producten. “Het werk moet meer zijn dan een paar euro winst maken op een zak kibbeling”, zegt hij. “Ik vind dat we ambassadeur moeten zijn van de vis en het verhaal achter vis moeten vertellen aan onze klanten. Daarom is het ook zo belangrijk dat onze medewerkers veel kennis hebben van onze producten.” Iedereen die fulltime bij Van den Berg werkt, volgt de Vakopleiding vis bij SVO. Eén collega volgt nu de mbo 4-opleiding Bedrijfsleider vers en momenteel doen twaalf mensen de training Klantgericht verkopen. “Opleiden kost geld, maar een goede medewerker betaalt zich ook zo weer terug”, zegt Peter. “Goed opgeleide mensen zijn sterk in de bijverkoop, geven goed klantadvies en staan zelfverzekerd achter de toonbank. Die kennis en klantgerichtheid zijn onderdeel van ons onderscheidend vermogen.”

In januari gaat bij SVO in Zwolle de Vakopleiding vis weer van start. Voor meer informatie: https://www.svo.nl/training/vakopleiding-vis/