“Kennis delen is het mooiste wat er is”

4 september 2018 Versspeciaalzaak

Op zijn vijftiende ging Harry Hooijman aan de slag in de Noordzeevisserij en dat bleef hij zeventien jaar doen. Daarna runde hij zijn eigen visfilleerderij met winkel en was hij zelfstandig HACCP- en BHV-adviseur voor visbedrijven. Inmiddels is Harry alweer twaalf jaar trainer-docent bij SVO vakopleiding food. “Ik kan mensen helpen om beter te worden in hun werk.”

Harry is naar eigen zeggen helemaal gek van vis. Hij geeft les bij alle visopleidingen van SVO, verzorgt veel in-company opleidingen bij visbedrijven en is in zijn vrije tijd ook altijd bezig met vis. “Als ik met vis werk, dan ben ik in mijn sas”, vertelt Harry. “Alles wat uit zee komt vind ik prachtig. In 1992 ben ik docent geworden bij een toenmalige visopleiding. Dat deed ik sommige jaren wel drie avonden per week, naast mijn gewone werk, en dat was enorm leuk om te doen. In 2006 nam SVO die opleiding over en kreeg ik het aanbod om fulltime docent te worden. Ik had toen nog mijn adviesbureau, maar ik besloot dat van de hand te doen en voor het docentschap te gaan.”

Betrokken
Kennis overdragen vindt Harry het mooiste wat er is. “Ik kan mensen helpen om hun werk beter te doen en om dat werk makkelijker te maken”, zegt hij. “Ik ben heel betrokken bij de opleidingen van SVO én bij de studenten. Ik zie dat ze dan betere resultaten boeken. Ik interesseer me dan ook oprecht voor studenten en hun werkgevers, en ik ga altijd even kijken bij hun bedrijven. Studenten kunnen op mij rekenen, dat vind ik heel belangrijk. Zo zorg ik mede dat het goede vakmensen worden.”

Benieuwd naar de mbo-opleidingen voor de visspeciaalzaak? Kijk hier voor het overzicht.