“Klanten hebben nu veel vertrouwen in mij”

22 september 2017 Versspeciaalzaak

Raydelys Rosalia (20) kwam bij toeval in het slagersvak terecht en in het begin twijfelde ze nog of het wel iets voor haar was. Inmiddels is ze bezig met de mbo-opleiding Verkoopmedewerker slagerij bij SVO vakopleiding food en geniet ze van haar werk bij Keurslager Bastiaan Res in Amsterdam.

Toen Raydelys bij de slagerij aan de slag ging, had ze nog wat twijfels over het vak. “Ik zag mezelf geen vlees snijden en uitbenen, maar het koken sprak me wel aan”, vertelt ze. “Inmiddels ben ik nieuwsgierig geworden naar alles wat bij het slagersvak komt kijken.” Raydelys zit helemaal op haar plek bij Keurslager Bastiaan Res. “Vorig jaar ben ik gestart met de opleiding Verkoopmedewerker slagerij, omdat ik mijn kennis wilde uitbreiden. Ik heb veel geleerd over waar onze producten vandaan komen en ik kan klanten daar goed over adviseren. Ik hoef er niet steeds meer iemand bij te halen als een klant een vraag heeft. Ik heb meer zelfvertrouwen en mijn klanten vertrouwen me ook. Dat is een fijn gevoel.”

Verkoopmedewerker slagerij
De mbo 2-opleiding Verkoopmedewerker slagerij van SVO duurt één tot twee jaar. Na afronding van de opleiding kun je doorstromen naar mbo 3-opleiding Verkoopspecialist slagerij.