“Kwaliteit medewerkers net zo belangrijk als kwaliteit producten”

16 mei 2017 Versspeciaalzaak

Toen Simon Schot in 2013 zijn winkel Proef Zeeland opende had hij één medewerker. Tegenwoordig zijn dat er in het hoogseizoen vijftien tot achttien. Bedrijfsleider Jan Knulst volgde bij SVO vakopleiding food de mbo 4-opleiding Bedrijfsleider vers en twee medewerkers doen de mbo 2-opleiding Verkoopmedewerker vis.

Proef Zeeland is onderdeel van Viskwekerij Neeltje Jans. Dit is een familiebedrijf waar naast een mosselkwekerij ook een verwerkings- en handelsbedrijf en fijndistributie richting de Zeelandse horeca bij horen. Simon: “In de winkel Proef Zeeland verkopen we onze zelfgekweekte mosselen, verse vis en specialiteiten en de winkel heeft ook een horecagedeelte.”

Kennis van zaken

Voor Simon zijn goed opgeleide medewerkers heel belangrijk. “Ze moeten kennis van visproducten hebben en goed kunnen verkopen”, zegt hij. “Twee medewerkers volgen nu de mbo-opleiding Verkoopmedewerker vis bij SVO. De productkennis die ze opdoen weten ze ook over te brengen op klanten.” De bedrijfsleider van Proef Zeeland, Jan Knulst, volgde bij SVO de mbo 4-opleiding Bedrijfsleider vers. “Wij staan zelf niet in de winkel, dus we hebben een goede bedrijfsleider nodig”, zegt Simon. “Jan heeft kennis van zaken en we weten dat we de zaak met een gerust hart aan hem over kunnen laten.”