“Medewerker in opleiding houdt mij scherp”

7 juni 2016 Versspeciaalzaak

Rik Knoester (16) zocht voor zijn mbo-opleiding Verkoopmedewerker vis bij SVO vakopleiding food een leerbedrijf. Hij kwam terecht bij het VIS. in Den Haag, waar hij enthousiast aan de slag is gegaan. Zijn praktijkopleider, Paul Hoiting, is dik tevreden.

Rik werkte in de viszaak van zijn ouders toen hij besloot een opleiding bij SVO te gaan doen. “Ik wilde graag meer kennis opdoen over vis”, vertelt hij. “Zo sta je steviger in je schoenen op je werk. Het leek me goed om de opleiding bij een ander bedrijf te volgen en dat werd Vis.

De opleiding Verkoopmedewerker vis bevalt me prima. Wat ik op school leer kan ik in mijn werk gebruiken.” Rik is de eerste student van SVO die bij het VIS. werkt. Paul Hoiting: “Rik draait prima mee in ons team en het leuke is dat hij mij ook scherp houdt. Hij moest bijvoorbeeld een opdracht doen rond het helpen van klanten. Dat dwingt mij om na te denken: wat zijn onze doelen voor de winkel en hoe wil ik dat Rik handelt? Bovendien kunnen we hem nu opleiden tot een goede collega die werkt zoals wij dat graag hebben. Wat we in hem investeren, krijgen we ook weer terug.” De opleiding Verkoopmedewerker vis gaat komend schooljaar weer van start en je kunt je nu hier aanmelden.