“Medewerkers maken het verschil in de winkel”

5 september 2017 Versspeciaalzaak

Natuurlijk verkoopt Uw Slager Daan Ruijter in Obdam producten van topkwaliteit en is het assortiment breed. Van verse maaltijden tot buffetten: voor alles kan gezorgd worden. Maar het succes van de winkel wordt voor een groot deel bepaald door het hechte team van medewerkers.

Voor Daan Ruijter zit het onderscheidend vermogen van zijn winkel vooral in de medewerkers. “Onze medewerkers maken de zaak”, zegt hij. “Ze hebben allemaal hun eigen sterke punten en we late hen doen waar ze goed in zijn.” Voor Daan is opleiden heel belangrijk. Eén medewerker heeft net de opleiding Productiemedewerker slagerij bij SVO vakopleiding food afgerond en ook andere medewerkers volgden opleidingen bij SVO. “Zonder goed opgeleide mensen kom je niet verder”, vindt Daan. “De hele zaak profiteert van een medewerker in opleiding, want hij brengt kennis over op zijn collega’s. Een collega in opleiding houdt iedereen scherp.”

Ruimte voor ondernemerschap
Daan ziet dat de collega veel heeft bijgeleerd. Als het gaat om praktische vaardigheden, maar ook in zijn persoonlijke ontwikkeling. “Hij doet zijn werk nu veel zelfverzekerder”, zegt Daan. “Bovendien is hij nog enthousiaster. Het werk gaat hem nu gemakkelijker af en hij deelt het zelf efficiënt in. Dat geeft mij ruimte, want ik hoef niet meer alles zelf te doen. Ik kan me nu bezig houden met het ondernemerschap.”