Met nieuwe SVO-slagersopleidingen klaar voor de toekomst

19 februari 2016 Versspeciaalzaak

Vanaf komend schooljaar veranderen de mbo-opleidingen van SVO vakopleiding food. Een aantal slagersopleidingen vervalt en daar komen nieuwe varianten voor terug. De nieuwe opleidingen zijn naadloos afgestemd op de ontwikkelingen in de branche, zodat medewerkers alle kennis en vaardigheden in huis hebben die de slagerij van de toekomst nodig heeft.

 

De slagersbranche is volop in verandering. Steeds meer slagerijen specialiseren zich in zelfgemaakte kant-en-klare gerechten of worst maken en klanten komen steeds vaker voor specifiek advies over vleesproducten naar de slagerij. Die ontwikkelingen vragen om extra vaardigheden van slagerijmedewerkers. SVO sluit met haar opleidingen naadloos aan op de praktijk en wil de vakmensen van de toekomst blijven opleiden. “Daarom hebben we onze opleidingen kritisch onder de loep genomen”, zegt Jan Traanman, unitmanager Retail & Ambacht bij SVO. “We hebben uitgebreid onderzoek gedaan bij slagerijen, om te kunnen bepalen welke kennis en vaardigheden medewerkers straks nodig hebben. Aan de hand daarvan zijn de nieuwe opleidingen vormgegeven.”

 

Kiezen tussen verkopen en productie

De slagerij-opleidingen van SVO zijn vanaf komend schooljaar verdeeld in twee stromingen: de verkoopkant en de productiekant. Studenten maken van tevoren een keuze, want ze kunnen tijdens de opleiding niet meer van richting veranderen. Voor verkopers zijn er de mbo-opleidingen Verkoopmedewerker slagerij (niveau 2) en Verkoopspecialist slagerij (niveau 3). Voor productiemedewerkers zijn er de opleidingen Productiemedewerker slagerij (niveau 2) en Slager (niveau 3). Voor meer informatie over de opleidingen: https://www.svo.nl/slagerij.