“Met twee winkels kan ik niet overal tegelijk zijn”

16 april 2018 Versspeciaalzaak

Visgilde Oosterschelde in Bergen op Zoom vierde onlangs haar twintigjarig bestaan en opende vorig jaar een tweede vestiging. “Goede medewerkers zijn nu nog belangrijker, want ik kan niet overal tegelijk zijn.”

Twintig jaar geleden nam Arie Schot Visgilde Oosterschelde over (toen Vis Cash en Carry Offerman-Toet), gelegen in het centrum van Bergen op Zoom. “In Bergen op Zoom is de oude suikerfabriek omgebouwd tot het prachtige winkelcentrum De Zeeland”, vertelt Arie. “Die locatie was te mooi om te laten schieten en daarom hebben we daar onze tweede winkel geopend, Visgilde De Zeeland.”

Goed opgeleide medewerkers
Arie vindt het een uitdaging om zijn tijd over twee locaties te verdelen. “Ik kan niet overal tegelijk zijn”, zegt hij. “Daardoor zijn mijn medewerkers extra belangrijk geworden, want zij moeten de winkels draaiende houden. Eén van mijn medewerkers heeft de mbo-opleiding Verkoopmedewerker vis bij SVO vakopleiding food gedaan en doet nu de niveau 3-opleiding Visspecialist. Voordat hij bij ons kwam had hij al een koksopleiding gevolgd, maar van vis wist hij nog niet zoveel. Ik wilde hem graag aannemen, maar dan moest hij wel met een SVO-opleiding starten. Ik vind het belangrijk dat hij een diploma haalt en ik wilde dat hij meer basiskennis van vis op zou doen.”

Zelfverzekerd geworden
Arie ziet dat zijn medewerker flink gegroeid is in zijn werk. Hij heeft gedegen productkennis, is nu handig in het schoonmaken van vis en kan vis keuren. “Ik zie ook dat hij veel zelfverzekerder geworden is”, zegt Arie. “Hij weet nu dat hij de theorie kent en dat de uitvoering ook prima is. Hij vertrouwt op zichzelf en ik vind het mooi om te zien welke grote stappen hij heeft gezet. Het is fijn dat ik kan terugvallen op goed opgeleide medewerkers.”