Nederlands team International Young Butchers’ Competition 2018 bekend

5 september 2017 Algemeen Versspeciaalzaak

Maandag 4 september is tijdens het Nederlands Kampioenschap bekend geworden dat Wessel Starink en Kevin van der Veen volgend jaar strijden om de Europese titel tijdens de International Young Butchers’ Competition 2018. De International Young Butchers’ Competition vindt plaats op 27 en 28 februari 2018 in Parijs, Frankrijk.

Tijdens het Nederlands Kampioenschap dat werd gehouden op SVO-locatie Houten streden vijf jonge slagers om de eer. De wedstrijd bestond uit vier opdrachten: afzwoerden/uitbenen/verdelen en onderverdelen van een winkelham, verdelen en afvliezen van een technisch deel van de runderstomp, maken en presenteren van grill en barbecuespecialiteiten en een verrassingsopdracht.

Na een spannende wedstrijd is Kevin van der Veen Nederlands kampioen geworden en hij vormt samen met Wessel Starink, reserve-kandidaat 2017, het Nederlands team. Benjamin van Hoven werd tweede en is daarmee reserve-kandidaat en zeker van deelname in 2019. Fred Karremans, voorzitter Koninklijke Nederlandse Slagers, sprak in zijn korte speech vol vertrouwen over de ontwikkeling van het ambacht en de bijbehorende vaardigheden van de kandidaten in de aanloop naar de wedstrijd.

Het Nederlandse team 2018
Het Nederlandse team bestaat dus uit Wessel Starink en Kevin van der Veen. Wessel werkt bij Keurslager Boenders in Eibergen. Kevin werkt bij Slagerij Nederhoed in Leek. Wessel gaat de opleiding Bedrijfsleider Vers starten (SVO Zwolle) en ook Kevin volgt deze opleiding (SVO Groningen). Benjamin werkt bij Gelderblom Rotterdam Hillegersberg en volgt de opleiding Slager (SVO Rijswijk).