Nederlandse slager naar EuroSkills 2020

15 april 2020 Algemeen Versspeciaalzaak

Kevin van der Veen vertegenwoordigt Nederland in het vakgebied Slager tijdens de EuroSkills 2020. Tijdens deze wedstrijden strijden deelnemers uit verschillende Europese landen voor de titel Beste vakman of vakvrouw van Europa. Het Nederlandse team bestaat uit 26 mbo-vaktalenten die meedoen in 23 verschillende beroepen tijdens EuroSkills 2020. In totaal gaan acht landen de strijd aan om de beste slager van Europa te worden.

EuroSkills 2020 vindt plaats van 6 tot en met 10 januari 2021 in Graz, Oostenrijk. Oorspronkelijk waren de wedstrijden gepland in september 2020, maar vanwege het coronavirus zijn deze uitgesteld naar januari 2021. Zo’n 650 deelnemers uit 30 landen zullen dan strijden om de beste vakman of -vrouw van Europa te worden in een van de 45 beroepen.

Kevin van der Veen is geen onbekende bij Europese vakwedstrijden. In 2018 was hij deelnemer aan de International Young Butchers’ Competition in Parijs, Frankrijk. Hier behaalde hij een tweede plaats bij het onderdeel ‘Bereiding en presentatie van een hoofdgerecht met vlees’. De komende maanden volgt Kevin een intensief trainingsprogramma verzorgd door externe trainers en docenten van SVO vakopleiding food om hem voor te bereiden op dit Europees Kampioenschap. Kevin volgt de opleiding Bedrijfsleider vers bij SVO Zwolle en is werkzaam bij Slagerij Nederhoed in Leek.