Nieuwe Ondernemersacademie Food is een feit

19 maart 2018 Algemeen

De economie loopt weer op rolletjes. Ook in de foodbranche. De consument betaalt graag voor de combinatie van gemak en beleving. Dit concept van tijdsbesparing plus beleving biedt een kansrijk klimaat voor creatieve en innovatieve foodondernemers. Er liggen prachtige mogelijkheden voor wie durft te experimenten. De Ondernemersacademie Food haakt daar op in zodat de foodspeciaalzaak vers behouden blijft. De foodspeciaalzaak vers– met ambachtelijke producten op basis van vlees – is namelijk een onmisbaar boegbeeld in het Nederlandse straatbeeld dat in stand gehouden moet worden. Goed voor de klant en goed voor de hele keten. Met nieuwe initiatiefrijke en innovatieve foodondernemers lukt dat gegarandeerd. Daarom is de Ondernemersacademie Food opgericht.

Foodondernemer 2.0
Het slagersambacht blijft uiteraard heel belangrijk, maar er komt veel meer bij kijken. De nieuwe foodondernemer 2.0 is naast ambachtelijk vakspecialist, ook innovator, marketeer, financieel planner, organisator en manager. Uitblinkers dus op hbo-niveau, met mbo-handjes. De potentiële foodondernemers komen uit de omgeving van de huidige slagerijen, de foodbranche maar ook zij-instromers zijn welkom.

Leertraject
De Ondernemersacademie Food biedt een integraal leertraject van 6 maanden, plus 3 maanden coaching. De opbouw is modulair: op diverse momenten kan worden ingestapt – afhankelijk van het instroomprofiel van de potentiële foodondernemer. Tijdens het leertraject wordt o.a. gewerkt op werkervaringsplekken binnen diverse organisaties. Zoals leveranciers in de foodsector, ambachtelijke slagerijen, innovatiecentra in de food, etc. Na afloop hebben de nieuwe foodondernemers alle competenties om een nieuwe foodonderneming te starten of een bestaande ambachtelijke slagerij over te nemen en uit te bouwen. Met hbo-kennis en mbo-kunde op hoog niveau.

Op 1 september start de academie met 15-20 veelbelovende deelnemers.

Achtergrond
De Ondernemersacademie Food is opgericht in opdracht van SVO vakopleiding food in samenwerking met de KNS, Koninklijke Nederlandse Slagers.
Voor meer info: www.ondernemersacademiefood.nl