Nieuwe slagersopleidingen SVO leiden vakmensen van de toekomst op

12 juli 2016 Versspeciaalzaak

Vanaf augustus heeft SVO vakopleiding food een nieuw opleidingshuis voor haar slagersopleidingen. Studenten kiezen voortaan al vanaf mbo 2-niveau voor de richting productie óf verkoop, waardoor SVO hen nog gerichter op kan leiden en studenten sneller kunnen doorstromen naar mbo 4-niveau.

SVO wil de vakmensen van de toekomst blijven opleiden. Op basis van onderzoek bij slagerijen heeft SVO haar opleidingshuis voor slagersopleidingen daarom opnieuw vormgegeven. Jan Traanman, unitmanager Retail & Ambacht: “We moeten aan blijven sluiten bij wat de branche vraagt. Steeds meer slagerijen specialiseren zich in kant-en-klare gerechten of worstmaken en klanten zoeken steeds meer inhoudelijk advies. Dat vraagt om andere vaardigheden van medewerkers. Onze nieuwe opleidingen zijn daarop ingericht.”

Kiezen tussen verkopen en productie
De slagerij-opleidingen van SVO zijn voortaan verdeeld in twee stromingen: de verkoopkant en de productiekant. Het opleidingshuis ziet er als volgt uit:

Productie

  • Productiemedewerker slagerij (niveau 2)
  • Slager (niveau 3)
  • Bedrijfsleider vers (niveau 4)

Verkoop

  • Verkoopmedewerker slagerij (niveau 2)
  •  Verkoopspecialist slagerij (niveau 3)
  •  Bedrijfsleider vers (niveau 4)

“Het nieuwe opleidingshuis zorgt zo voor een logische en snellere doorstroom naar niveau 4”, vertelt Jan. SVO besteedt nu eerder in het opleidingstraject aandacht aan de onderwerpen die in de slagerij steeds belangrijker worden. Productiestudenten worden al vanaf mbo-niveau 2 opgeleid op het gebied van worstmaken en studenten aan de verkoopkant leren al vroeg traiteurvaardigheden. Door de nieuwe aandachtsgebieden al vroeg in het opleidingstraject op te nemen, beschikt de slagerij nog sneller over een medewerker met de juiste vaardigheden en kennis.”

Kijk hier voor meer informatie over de opleidingen.