Onderwijs bij SVO gaat door, maar dan wel online!

15 maart 2020 Algemeen

Het laatste nieuws over welke maatregelen SVO neemt voor het coronavirus zijn hier te vinden:
SVO en het Coronavirus
Veelgestelde vragen Coronavirus


Vanaf maandag 23 maart gaat SVO over op online-onderwijs. Dit geldt voor een groot deel van de lessen. Die lessen kunnen dus vanuit huis gevolgd worden. SVO wil dat alle studenten weer gewoon les krijgen en waarbij de huidige omstandigheden zo min mogelijk invloed hebben op de studievoortgang.  SVO heeft al ruime ervaring met elektronische leeromgevingen (aNewSpring) en online leren. SVO is één van de weinige scholen in Nederland die zelf de eigen online omgeving met vakliteratuur, achtergronden en filmpjes heeft ontworpen en gebouwd. Daarnaast werken wij hard aan de verdere mogelijkheden om online onderwijs aan te bieden via Microsoft Teams. Sinds de eerste verschijnselen van corona in Nederland zijn wij begonnen met de voorbereidingen om zoveel mogelijk onderwijs online aan te bieden, opdat onze studenten zo min mogelijk last hebben van deze uitzonderlijke situatie.

Voor nu betekent dit het volgende:

  • Vanaf maandag 16 maart worden er geen lessen aangeboden op de SVO-locaties;
  • Vanaf maandag 23 maart worden er lessen aangeboden via Microsoft Teams in combinatie met de lesstof uit aNewSpring;
  • De online lessen gelden als onderwijstijd waarbij ook de aanwezigheid wordt geregistreerd;
  • BPV gaat gewoon door zolang de studenten welkom zijn bij hun leerbedrijven. Als een leerbedrijf aangeeft dat studenten uit voorzorg niet meer welkom zijn, dan respecteren we dat. Studenten kunnen hierover contact opnemen met hun praktijkbegeleider;
  • Bekijk de meest actuele informatie over examens in het nieuwsbericht Tijdelijk geen fysieke examens op SVO-locaties
  • Bovenstaande uitgangspunten gelden in ieder geval van 16 maart tot en met 6 april; de ontwikkelingen gaan nu razendsnel. Houd daarom de website van SVO goed in de gaten.

Examens
We doen er alles aan om studenten zo snel mogelijk meer te laten weten over de examens. We informeren onze studenten hierover via hun SVO-mailadres. Uitgangspunt is dat we er alles aan doen om mogelijke studievertraging te voorkomen. Er kunnen echter wel situaties ontstaan waarbij de oorspronkelijk geplande data soms niet gehaald kunnen worden.

Online lesprogramma is verplicht
Het online lesprogramma is verplicht. Dat betekent dat we van studenten verwachten dat ze de komende tijd gewoon mee blijft doen aan het lesprogramma. Het online lesprogramma start maandag 23 maart. Studenten worden via hun mentor op de hoogte gebracht over de tijden van de online lessen en krijgen ook verschillende opdrachten mee die thuis uitgewerkt dienen te worden.