Opleiding bereidde me voor op baan bij Bart’s Retail

18 april 2018 Out of home

Kirstie Bieker (26) werkte al jaren bij Bakker Bart in Dronten, toen de mbo 4-opleiding manager/bedrijfsleider fastservice van SVO vakopleiding food op haar pad kwam. Vorig jaar rondde ze de opleiding af en sinds kort is ze Vakexpert Verkoop bij Bart’s Retail. “Ik ondersteun Bakker Bart-ondernemers op verschillende gebieden.”

Haar carrière bij Bakker Bart in Dronten begon met een bijbaantje en uiteindelijk werkte Kirstie ruim zes jaar fulltime in de winkel. Ze was verkoopster en vervangend bakker. “Ik vond het werk heel leuk, maar ik wilde ook graag verder leren”, vertelt Kirstie. “Vooral over leidinggeven. Op zaterdag was ik leidinggevende op de werkvloer en moest ik meiden van mijn eigen leeftijd aansturen. Dat was soms best lastig en ik wilde graag steviger in mijn schoenen komen te staan.” Een medewerker van het hoofdkantoor van Bakker Bart stelde de opleiding manager/bedrijfsleider fastservice van SVO voor. “Hij dacht dat die goed bij me zou passen en hij had gelijk.”

Ondernemers ondersteunen
Kirstie haalde medio 2017 haar diploma. Bakker Bart Dronten kreeg intussen andere eigenaren en Kirstie ondersteunde hen een jaar. “Daarna was het tijd om verder te kijken”, zegt ze. “Weer kwam het hoofdkantoor met een mooi aanbod: ze vroegen of ik Vakexpert Verkoop bij Bart’s Retail wilde worden.” Deze functie houdt in dat Kirstie franchisenemers van Bakker Bart ondersteunt en medewerkers traint. Onder andere op het gebied van omzetverhoging, het maximaliseren van de marge en kostenbeheersing. Ze begeleidt ook ondernemers die hun zaak ombouwen naar het nieuwe Bakker Bart-concept.

Praktische opleiding
Kirstie gebruikt haar opleiding veel in haar werk. De eindopdracht van haar opleiding was het maken van een operationeel plan. Ze maakte een actieplan om de omzet per klant te vergroten. Dat was een groot succes en het plan gebruikt ze nu nog. “Daarnaast sta ik sterker in mijn schoenen”, zegt ze. “Ik durf te zeggen waar het op staat en dat is heel belangrijk in mijn nieuwe functie.”