Tijdens de opleiding Allround food expert leer je alles over food én over de wereld er omheen. Je leert wie je klanten zijn en hoe hun koopgedrag eruitziet. Welke processen er zijn in foodproductie en hoe je medewerkers kunt aansturen. Als Allround food expert weet je alles over het bewerken, bereiden en presenteren van foodproducten. Marketing, trends in food en ondernemingsplannen hebben geen geheimen voor je.
Diploma’s
Na je opleiding ontvang je het diploma vakbekwaam medewerker vers (crebocode 25703).
Kennis van de foodbranche
Foodbedrijven leren kennen. Weten wat er speelt in verschillende foodbranches en wat er bij het produceren van foodproducten komt kijken. Inzicht in food en cultuur.
Aansturen
Medewerkers aansturen en begeleiden en een taakverdeling en werkplanning opstellen.
Voedings- en productkennis
Uitgebreide kennis van productgroepen opdoen. Productkwaliteit beoordelen. Kennis van voedingsstoffen en gezonde voeding.
Communicatie en marketing
Zorgen voor aantrekkelijke presentatie en beleving in een foodzaak. Social mediastrategie bepalen en uitvoeren. Promotie- en PR-plannen ontwikkelen en uitvoeren.
Projectmanagement
Het bedenken, opzetten en uitvoeren van projecten. Aansturen van teams. Begroting opstellen en bewaken.
Als je de opleiding Allround food expert hebt afgerond:
Handen uit de mouwen
Bij ons volg je geen hele dagen theorie, je gaat juist zelf aan de slag. Want de praktijk staat centraal in deze opleiding. Je werkt zelfstandig en in groepjes aan creatieve projecten en opdrachten rond food.
Foodsafari’s en stages
Je opleiding begint met een serie foodsafari’s, waarbij je elke week een kijkje neemt bij een ander bedrijf. Zo beleef je hoe divers food is. Verder loop je elke periode stage en voer je opdrachten uit bij verschillende foodbedrijven.
Leer het van de vakexpert
Onze docenten zijn vakmensen die zelf uit de praktijk komen. Ze hebben volop ervaring en zijn experts op hun vakgebied. Ze begeleiden je intensief en bieden je veel persoonlijke aandacht, zodat je je kunt ontwikkelen tot foodspecialist.
Mbo-niveau 3
BOL
De opleiding duurt twee jaar.
De opleiding start bij voldoende aanmeldingen in augustus 2021.
Wil je meer weten? Neem dan contact op via tel. 030-275 81 81 of mail naar info@svo.nl.
Om met de opleiding Allround food expert te kunnen starten, heb je één van de volgende diploma’s nodig:
- Vmbo kadergerichte leerweg.
- Mavo of vmbo theoretische leerweg.
- Vmbo gemengde leerweg.
- Een bewijs dat je minimaal de eerste drie leerjaren de havo of het vwo goed hebt afgerond.
Kijk hier voor meer informatie over aanname en intake.
Daarnaast is het mogelijk om zelf een messenset te bestellen. Een suggestie hiervoor wordt gedaan via de bestellijst van het opleidingsmateriaal.
* Wijzigingen voorbehouden
** Per schooljaar
Laptop
Om de opleiding te volgen, adviseren we je om een laptop te gebruiken. De minimale specificaties vind je in de opleidingsgids.
Na het afronden van de opleiding Allround food expert kun je doorstromen naar een mbo-opleiding Food ondernemer en Food management op mbo 4-niveau.
Eindhoven (per augustus 2021)
SVO vakopleiding food Hooghuisstraat 24-26 5611 GT EINDHOVEN telefoon 030 275 81 81
Houten
SVO vakopleiding food Sleepboot 2 3991 CN Houten telefoon 030 275 81 81
Rijswijk
SVO vakopleiding food Diepenhorstlaan 3 2288 EW RIJSWIJK Telefoon 030 275 81 81
Rotterdam
SVO vakopleiding food Verlengde Nieuwstraat 177 3011 GX Rotterdam telefoon 030 275 81 81
Zwolle
SVO vakopleiding food Spui 2 8032 VS ZWOLLE telefoon 030 275 81 81