Met de opleiding Food, hospitality & leadership kun je alle kanten op. Je kunt aan de slag bij verschillende soorten foodservicebedrijven, bijvoorbeeld als assistent-manager, gastvrouw/gastheer of uitvoerend medewerker die zelf foodproducten bereidt. Net waar jouw passie ligt!
Diploma’s
Na je opleiding ontvang je het diploma 1e medewerker fastservice (crebonummer 25176).
Aansturen medewerkers
Begeleiden van medewerkers. Motiveren van mensen en teams, ondersteunen van de bedrijfsleider.
Procesmanagement
Het opzetten, evalueren en verbeteren van processen op de werkvloer. Plannen en verdelen van werkzaamheden.
Productiewerkzaam-heden
Produceren van food en drankjes met een groot aantal bereidingstechnieken. Apparatuur bedienen, controleren en repareren.
Voorraad en logistiek
Beheren van voorraad, bestellen van goederen, ontvangst en controle grondstoffen en goederen, transporteren naar juiste opslagplaats.
Verkoop en gastvrijheid
Bestellingen opnemen, bijverkoop, bestellingen doorgeven, presenteren van producten. Klachten afhandelen.
Marketing, communicatie en financiën
Marketingplannen opstellen en uitvoeren. Begrotingen bewaken. Zorgen voor goede communicatie op de werkvloer en met klanten.
Als je de opleiding Food, hospitality & leadership hebt afgerond:
Handen uit de mouwen
Bij ons volg je geen hele dagen theorie, je gaat juist zelf aan de slag. Want de praktijk staat centraal in deze opleiding. Je werkt zelfstandig en in groepjes aan creatieve projecten en opdrachten rond food.
Stages in binnen- en buitenland
We leiden je op voor de praktijk en dat betekent dat je veel werkervaring op gaat doen. Je loopt stage bij foodbedrijven in Nederland en als je wilt zelfs in het buitenland.
Leer het van de vakexpert
Onze docenten zijn vakmensen die zelf uit de praktijk komen. Ze hebben volop ervaring en zijn experts op hun vakgebied. Ze begeleiden je intensief en bieden je veel persoonlijke aandacht, zodat je je kunt ontwikkelen tot foodspecialist.
Mbo-niveau 3
BOL
De opleiding duurt twee jaar.
De opleiding begint officieel met lessen in de week van 29 augustus 2022. De introductiedag zal in de week van 22 t/m 26 augustus vallen.
Om met de opleiding Food, hospitality & leadership te kunnen starten, heb je één van de volgende diploma’s nodig:
- Vmbo kadergerichte leerweg.
- Mavo of vmbo theoretische leerweg.
- Vmbo gemengde leerweg.
- Een bewijs dat je minimaal de eerste drie leerjaren de havo of het vwo goed hebt afgerond.
Kijk hier voor meer informatie over aanname en intake.
Daarnaast is het mogelijk om zelf een messenset te bestellen. Een suggestie hiervoor wordt gedaan via de bestellijst van het opleidingsmateriaal.
* Wijzigingen voorbehouden
** Per schooljaar
Laptop
Om de opleiding te volgen, adviseren we je om een laptop te gebruiken. De minimale specificaties vind je in de opleidingsgids.
Na het afronden van de opleiding Food, hospitality & leadership kun je doorstromen naar een mbo-opleiding Food ondernemer en Food management op mbo 4-niveau.
Eindhoven
SVO vakopleiding food Hooghuisstraat 22-24 5611 GT EINDHOVEN telefoon 030 275 81 81
Houten
SVO vakopleiding food Sleepboot 2 3991 CN Houten telefoon 030 275 81 81
Rijswijk
SVO vakopleiding food Diepenhorstlaan 3 2288 EW RIJSWIJK Telefoon 030 275 81 81
Rotterdam
SVO vakopleiding food Verlengde Nieuwstraat 177 3011 GX Rotterdam telefoon 030 275 81 81
Is de opleiding Food, hospitality & leadership iets voor jou? Selecteer hieronder in welke plaats je de opleiding zou willen volgen. Je wordt naar een externe website geleid. Houd je DigiD bij de hand, die heb je nodig bij het aanmelden.