Food, Hospitality & Leadership

Praktische informatie

  • Duur

    De opleiding duurt in totaal drie jaar. Als je de eerste twee jaar succesvol hebt afgerond dan behaal je het
    mbo-diploma 1e medewerker fastservice op niveau 3 (crebo 25176). In het derde jaar kun je kiezen voor een uitstroom in een managementrichting of voor uitstroom in de ondernemersrichting. Na het succesvol doorlopen van het derde jaar ontvang je een diploma op niveau 4. Je bent dan:
    - Manager/bedrijfsleider fastservice (crebo 25177) of
    - Ondernemer Food (Kwalificatie 23078 – Ondernemerschap op basis van vakmanschap)

  • Instroomeisen

    Je hebt minimaal een van de volgende diploma’s nodig: vmbo kadergerichte leerweg; mavo of vmbo theoretische leerweg; vmbo gemengde leerweg of een bewijs dat minimaal de eerste drie leerjaren van de havo of het vwo met goed gevolg doorlopen zijn.

  • Startmoment

    Je kunt in 2018 in augustus starten met deze opleiding. Deze opleiding wordt aangeboden in Houten en in Rotterdam*.

    *Je start in augustus 2018 op onze locatie in Rijswijk. Vanaf januari 2019 openen we onze deuren in Rotterdam.

  • Niveau

    34
  • Type onderwijs

    BOL
  • Cursusgeld*

    € 1155
    * indien 18 jaar of ouder
  • Materiaalkosten**

    € 950
    ** wijzigingen voorbehouden
Toon kostenoverzicht

Kosten 2018 - 2019

Schoolkosten* Prijs (€)

Lesgeld DUO (geen btw)
(als op 1 augustus 2018 18 jaar of ouder)

1.155**

Content- en licentiekosten Elektronische leeromgeving

345**

GPS-licenties Nederlands, Engels en rekenen (incl. boeken)

108**

Werkweek (in leerjaar 1 en 2)

200**

Verplicht

Kleding

293

Optioneel

Examenkosten Sociale Hygiëne

137,50

* Wijzigingen voorbehouden ** Per schooljaar

Laptop
Om de opleiding te volgen, adviseren we je om een laptop te gebruiken. De minimale specificaties vind je in de opleidingsgids via www.svo.nl/studenten.

 

Met deze mbo-opleiding op niveau 4 kun jij straks leidinggeven in de opwindende wereld van bestaande en nieuwe horeca-initiatieven. Je kunt dus als manager aan de slag bij innovatieve bedrijven. Van McDonald’s tot start ups in food. Wij helpen je de leidinggevende te worden die met mensen werkt. Jij bent straks niet alleen gericht op jezelf: je weet zeker ook hoe je andere mensen laat shinen! Ook creëer jij na deze opleiding met gemak een inspirerende en open werkomgeving. Want ja: zo kan je samen het meeste bereiken.

 

De mbo4-opleiding voor toekomstige managers

Dit leer je

  • Jaar 1: Gast en medewerker

    In het eerste jaar ben je actief aan het werk in de keuken, je leert alles over veiligheid en hygiëne. Je leert hoe je personeel het beste kan aansturen en hoe je je persoonlijke effectiviteit kan verbeteren.

  • Jaar 2: Restaurant en omgeving

    Je leert wat hospitality inhoudt, hoe je marketing het beste in kan zetten en hoe je met de financiën om moet gaan.

  • Jaar 3: Organisatie

    We leren je hoe je een sterke manager wordt in de fastservicesector en hoe je om kan gaan met conflicten op de werkvloer.

Dit leer je

  • Jaar 1: Gast en medewerker

    In het eerste jaar ben je actief aan het werk in de keuken, je leert alles over veiligheid en hygiëne. Je leert hoe je personeel het beste kan aansturen en hoe je je persoonlijke effectiviteit kan verbeteren.

  • Jaar 2: Restaurant en omgeving

    Je leert wat hospitality inhoudt, hoe je marketing het beste in kan zetten en hoe je met de financiën om moet gaan.

  • Jaar 3: Organisatie

    We leren je hoe je een sterke manager wordt in de fastservicesector en hoe je om kan gaan met conflicten op de werkvloer.

Zo ziet jouw opleiding er uit

  • Foodsafari

    In het eerste jaar nemen we je mee op Foodsafari: een dag per week ga je een kijkje nemen bij verschillende bedrijven. Zo krijg je een beeld van de diversiteit van de fastservicebranche.

  • Stages

    In iedere periode volg je een stage en voer je stageopdrachten uit bij diverse fastservicebedrijven. Zo breng je het geleerde direct in de praktijk.

  • Opleidingsstructuur

    Ieder jaar is verdeeld in 4 periodes van 9 weken. Je volgt in het 1e jaar twee keer een stage van drie weken. In het 2e jaar wordt dit 5 weken en in het 3e jaar is de laatste periode jouw afstudeerstage.

  • Foodsafari

    In het eerste jaar nemen we je mee op Foodsafari: een dag per week ga je een kijkje nemen bij verschillende bedrijven. Zo krijg je een beeld van de diversiteit van de fastservicebranche.

  • Stages

    In iedere periode volg je een stage en voer je stageopdrachten uit bij diverse fastservicebedrijven. Zo breng je het geleerde direct in de praktijk.

  • Opleidingsstructuur

    Ieder jaar is verdeeld in 4 periodes van 9 weken. Je volgt in het 1e jaar twee keer een stage van drie weken. In het 2e jaar wordt dit 5 weken en in het 3e jaar is de laatste periode jouw afstudeerstage.

Hier kun je deze opleiding volgen

SVO Houten

Houten

SVO vakopleiding food

Sleepboot 2
3991 CN HOUTEN
030 275 81 81

Rotterdam Laanslootseweg

Laanslootseweg 1
3028 HT ROTTERDAM
030 275 81 81

Ik ben er uit

Heb je je keuze gemaakt en weet je welke opleiding jij wilt starten? Schrijf je dan gelijk in!

Inschrijven
LEERBEDRIJVEN

“Ik ben de schakel tussen theorie en praktijk”

Wim Landwaart

Eigenaar Landwaart Culinair, Maartensdijk

Hoe word ik een leerbedrijf?