Mbo-niveau 2 BOL Start in Augustus 2021 *

Medewerker food & hospitality

Leer de foodbranche en jouw talenten kennen.

Direct aanmelden

Kom je coronaproof langs
op een van onze locaties?

Ben jij op zoek naar een opleiding in food, maar weet je nog niet welke richting je op wilt? Ben je gastvrij en behulpzaam en werk je graag met je handen? Dan is de opleiding Medewerker Food & Hospitality echt iets voor jou. Je leert de foodbranche kennen en gaat veel zelf aan de slag met producten.

SVO heeft een samenwerking met Van der Valk Hotels en Restaurants waardoor studenten van de SVO-locaties Eindhoven, Groningen en Heerhugowaard hier stage kunnen lopen.




Dit leer je

Kijkje in de keuken

Je ontdekt de wereld van food: in je eigen streek én je maakt kennis met de keuken van andere landen.

Praktijk

Je gaat aan de slag met foodproducten waarover je geleerd hebt.

Hospitality

Je leert hoe je gastvrij en gastvriendelijk kunt werken. Hoe ga je met klachten om?

Productkennis

Je leert meer over de producten waarmee je werkt

Productie en opslag

Je weet hoe je foodproducten hygiënisch moet opslaan, verwerken en verpakken.

Verkoop

Je leert hoe je verkoop- en adviesgesprekken kunt voeren.

Dit kun je ermee

Als je de opleiding hebt afgerond:

Je weet wat jouw talenten zijn en hoe je die kunt gebruiken
Je kunt aan de slag bij foodbedrijven als cafetaria's, versspeciaalzaken, koffiezaken, broodjeszaken, of pannenkoekenrestaurants
Je kunt doorstromen naar een BOL- of BBL-opleiding op niveau 3
Zo ziet jouw opleiding eruit

Foodcruise

Je kijkt veel in de keuken van foodbedrijven.

Stages

Je loopt stages waarbij je stage-opdrachten doet. Zo ga je meteen aan de slag met wat je geleerd hebt. Voor studenten van de SVO-locaties Eindhoven, Groningen en Heerhugowaard is het mogelijk om stage te lopen bij Van der Valk Hotels en Restaurants

Handen uit de mouwen

Je krijgt natuurlijk theorielessen, maar hebt ook veel les in de praktijk.

Persoonlijk

Wij vinden het belangrijk dat je de aandacht krijgt die je verdient. Je wordt dan ook intensief begeleid door onze docenten en je mentor.

Praktische informatie
Niveau

Mbo-niveau 2

Type onderwijs

BOL

De opleiding duurt 2 jaar.

Een afgeronde vmbo-opleiding basis of mbo-opleiding niveau entree.

Kijk hier voor meer informatie over aanname en intake.

De opleiding start bij voldoende aanmeldingen (minimaal 12 deelnemers)  in augustus 2021 in Groningen, Eindhoven, Heerhugowaard en Houten.

Schoolkosten 2021-2022*
Lesgeld DUO
(geen btw) 
 € 608**
(als op 1 augustus 2021 18 jaar of ouder)
Digitaal lesmateriaal
aangeboden via SVO-portal
€ 285**
GPS-licenties Nederlands, Engels en rekenen
€ 99**
Boeken en materiaalkosten maximaal
(incl. btw.)
€ 529
Dimensie Politiek-juridisch: Kiezen en delen
mbo-niveau 2
€ 8
Dimensie Economie: Goed bezig
mbo-niveau 2
€ 8
LesLab niveau 2 fase A werkboek
€ 35
Optioneel
Kleding
€ 275
Foodmocs schoenen
€ 55
Basis messenset
€ 124
Ringband en schrijfblok
€ 9
Handling en verzendkosten
€ 15

Laptop
Om de opleiding te volgen, adviseren we je om een laptop te gebruiken. De minimale specificaties vind je in de opleidingsgids.

Verder leren

Na het afronden van de opleiding Food & Hospitality kun je doorstromen naar een mbo-opleiding op niveau 3.

Locaties

Houten

SVO vakopleiding food Sleepboot 2 3991 CN Houten telefoon 030 275 81 81

Meld je aan

Is de opleiding Medewerker Food & Hospitality iets voor jou?