Mbo-niveau 4 BOL Start in Augustus 2021 *

Food manager

Als manager van een foodzaak zorg je dat alles op rolletjes loopt. Je begeleidt medewerkers en stuurt hen aan, zorgt voor een goed personeelsbeleid en ondersteunt je werkgever.

Direct aanmelden

Kom je langs
op een van onze locaties?

Als food manager ben je de spil tussen je werkgever en je medewerkers. Je geeft leiding aan een team, afdeling of project en bent specialist op het gebied van bedrijfsvoering en management. Je zorgt dat het personeelsbeleid goed in elkaar zit en dat het op de juiste manier wordt uitgevoerd. Met medewerkers voer je functioneringsgesprekken en je coacht hen in hun werkzaamheden. Wil je leren hoe je een goede manager in een foodbedrijf wordt? Dan is de opleiding Food manager dé opleiding voor jou.

 

Diploma

Na je opleiding ontvang je het diploma leidinggevende team/afdeling/project (crebonummer 25160).




Dit leer je

Leidinggeven en coachen

Medewerkers aansturen en een taakverdeling en werkplanning opstellen. Werkoverleg voeren. Medewerkers coachen en begeleiden in hun werk. Spil tussen werkvloer en werkgever.

Personeelsbeleid ontwikkelen

Ontwikkelen van een vernieuwend personeelsbeleid. Uitvoering bewaken, functioneringsgesprekken voeren. Adviseren bij aannemen nieuwe medewerkers.

Kostenbewust werken

Zorgen dat medewerkers efficiënt werken. Productiviteit verbeteren en tegelijk goede werksfeer behouden.

Feedback geven en ontvangen

Kritisch naar jezelf kijken en jezelf steeds blijven verbeteren. Goed luisteren naar feedback en opbouwende feedback geven aan medewerkers.

Processen verbeteren

Processen in kaart brengen en verbeteringen doorvoeren, met als doel een goed lopend productieproces.

Dit kun je ermee

Als je de opleiding Food manager hebt afgerond

Als leidinggevende stuur je moeiteloos een team, afdeling of project in de foodbranche aan.
Je ontwikkelt een innovatief personeelsbeleid en coacht medewerkers, zodat zij het beste uit zichzelf halen.
Je kunt direct doorstromen naar een hbo-opleiding naar keuze. Veel studenten kiezen voor een hbo-opleiding in de richting International Business, de HAS of Voeding & diëtiek.
Zo ziet jouw opleiding eruit

Handen uit de mouwen

Bij de opleiding Food manager ga je vier dagen per week naar school. Praktijk is belangrijk tijdens je opleiding. Je volgt masterclasses en workshops en maakt zo kennis met de foodsector. Je loopt drie maanden stage bij foodbedrijven in Nederland en als je wilt zelfs in het buitenland.

Leer het van de vakexpert

Onze ervaren docenten komen vaak zelf uit de praktijk. Ze zijn experts op hun vakgebied, ze begeleiden je intensief en bieden je persoonlijke aandacht. Zo kun je je ontwikkelen tot succesvolle manager.

Management-skills trainen

Het ontwikkelen van je leidinggevende kwaliteiten is belangrijk tijdens de opleiding. Daarom voer je verschillende projecten uit, zodat je het managen goed onder de knie krijgt.

Praktische informatie
Niveau

Mbo-niveau 4

Type onderwijs

BOL

De opleiding duurt 1 jaar.

De opleiding start bij voldoende aanmeldingen in augustus 2021.

Wil je meer weten? Neem dan contact op via tel. 030-275 81 81 of mail naar info@svo.nl.

Om met de opleiding Food manager te kunnen starten, heb je een afgeronde mbo 3-opleiding nodig.

Schoolkosten 2021-2022*
Lesgeld DUO
(geen btw)
€ 608**
(als op 1 augustus 2021 18 jaar of ouder)
Digitaal lesmateriaal
aangeboden via SVO-portal
€ 285**
GPS-licenties Nederlands, Engels en rekenen
€ 99**

* Wijzigingen voorbehouden
** Per schooljaar

Laptop
Om de opleiding te volgen, adviseren we je om een laptop te gebruiken. De minimale specificaties vind je in de opleidingsgids.

Verder leren

Na het afronden van de opleiding Food manager kun je doorstromen naar een hbo-opleiding. Je diploma geeft je toegang tot alle hbo-studies. Met je mbo 4-diploma heb je bovendien een voorsprong op je medestudenten, omdat jij al over beroepservaring beschikt.

Locaties

Eindhoven (per november 2021)

SVO vakopleiding food Hooghuisstraat 24-26 5611 GT EINDHOVEN telefoon 030 275 81 81

Houten

SVO vakopleiding food Sleepboot 2 3991 CN Houten telefoon 030 275 81 81

Rijswijk

SVO vakopleiding food Diepenhorstlaan 3 2288 EW RIJSWIJK Telefoon 030 275 81 81

Rotterdam

SVO vakopleiding food Verlengde Nieuwstraat 177 3011 GX Rotterdam telefoon 030 275 81 81

Zwolle

SVO vakopleiding food Spui 2 8032 VS ZWOLLE telefoon 030 275 81 81

Aanmelden

Is de opleiding Food manager iets voor jou?