Als manager foodbranche ben je de spil tussen je werkgever en je medewerkers. Je geeft leiding aan een team, afdeling of project en bent specialist op het gebied van bedrijfsvoering en management. Je zorgt dat het personeelsbeleid goed in elkaar zit en dat het op de juiste manier wordt uitgevoerd. Met medewerkers voer je functioneringsgesprekken en je coacht hen in hun werkzaamheden. Wil je leren hoe je een goede manager in een foodbedrijf wordt? Dan is de opleiding manager foodbranche dé opleiding voor jou.
Diploma
Na je opleiding ontvang je het diploma leidinggevende team/afdeling/project (crebonummer 25160).
Leidinggeven en coachen
Medewerkers aansturen en een taakverdeling en werkplanning opstellen. Werkoverleg voeren. Medewerkers coachen en begeleiden in hun werk. Spil tussen werkvloer en werkgever.
Personeelsbeleid ontwikkelen
Ontwikkelen van een vernieuwend personeelsbeleid. Uitvoering bewaken, functioneringsgesprekken voeren. Adviseren bij aannemen nieuwe medewerkers.
Kostenbewust werken
Zorgen dat medewerkers efficiënt werken. Productiviteit verbeteren en tegelijk goede werksfeer behouden.
Feedback geven en ontvangen
Kritisch naar jezelf kijken en jezelf steeds blijven verbeteren. Goed luisteren naar feedback en opbouwende feedback geven aan medewerkers.
Processen verbeteren
Processen in kaart brengen en verbeteringen doorvoeren, met als doel een goed lopend productieproces.
Als je de opleiding manager foodbranche hebt afgerond
Handen uit de mouwen
Bij de opleiding manager foodbranche ga je vier dagen per week naar school. Praktijk is belangrijk tijdens je opleiding. Je volgt masterclasses en workshops en maakt zo kennis met de foodsector. Je loopt drie maanden stage bij foodbedrijven in Nederland en als je wilt zelfs in het buitenland.
Leer het van de vakexpert
Onze ervaren docenten komen vaak zelf uit de praktijk. Ze zijn experts op hun vakgebied, ze begeleiden je intensief en bieden je persoonlijke aandacht. Zo kun je je ontwikkelen tot succesvolle manager.
Management-skills trainen
Het ontwikkelen van je leidinggevende kwaliteiten is belangrijk tijdens de opleiding. Daarom voer je verschillende projecten uit, zodat je het managen goed onder de knie krijgt.
Mbo-niveau 4
BOL
De opleiding duurt 1 jaar.
Bij voldoende aanmeldingen start de opleiding in de laatste week van augustus 2024.
Om met de opleiding manager foodbranche te kunnen starten, heb je een afgeronde mbo 3-opleiding nodig.
* Wijzigingen voorbehouden
** Per schooljaar
Laptop
Om de opleiding te volgen, adviseren we je om een laptop te gebruiken. De minimale specificaties vind je in het document ‘Voorwaarden laptop’ op de studentenpagina.
Na het afronden van de opleiding manager foodbranche kun je doorstromen naar een hbo-opleiding. Je diploma geeft je toegang tot alle hbo-studies. Met je mbo 4-diploma heb je bovendien een voorsprong op je medestudenten, omdat jij al over beroepservaring beschikt.
Eindhoven
SVO vakopleiding food Hooghuisstraat 22-24 5611 GT EINDHOVEN telefoon 030 275 81 81
Houten
SVO vakopleiding food Sleepboot 2 3991 CN Houten telefoon 030 275 81 81
Rijswijk
SVO vakopleiding food Diepenhorstlaan 3 2288 EW RIJSWIJK Telefoon 030 275 81 81
Rotterdam
SVO vakopleiding food Verlengde Nieuwstraat 177 3011 GX Rotterdam telefoon 030 275 81 81
Zwolle
SVO vakopleiding food Spui 2 8032 VS ZWOLLE telefoon 030 275 81 81
Is de opleiding manager foodbranche iets voor jou? Selecteer hieronder in welke plaats je de opleiding zou willen volgen. Je wordt naar een externe website geleid. Houd je DigiD bij de hand, die heb je nodig bij het aanmelden.