Mbo-niveau 4 BOL Start in Augustus 2022 *

Food ondernemer

Ben je ondernemend en zelfstandig en zit je altijd vol nieuwe ideeën op het gebied van food? Wil je graag je eigen foodzaak beginnen? De opleiding Food ondernemer leert je alles wat je nodig hebt.

Direct aanmelden

Kom je langs op een van onze locaties?

Als ondernemer in food barst je van de plannen. Je wilt je eigen foodzaak beginnen, zoals een delicatessenwinkel, foodtruck, koffiezaak of restaurant. Je stuurt makkelijk medewerkers aan, je bent sterk in marketing en communicatie en je weet precies hoe je je producten aan de man moet brengen. Voor netwerken draai je je hand niet om. De opleiding Food ondernemer zorgt dat je alles in huis hebt om van je eigen zaak een groot succes te maken.

Diploma

Na je opleiding ontvang je het diploma vakman ondernemer (crebonummer 25165).
Dit leer je

Ondernemen met lef

Ontwikkelen van je ondernemersvaardigheden: flexibiliteit, zelfstandigheid, durven, lef tonen en je voorbereiden op de toekomst.

Ondernemingsplan schrijven

Een ondernemingsplan schrijven voor je foodbedrijf, wat je direct aan de bank kunt presenteren. Leren hoe je succesvol een eigen bedrijf kunt beginnen, in kaart brengen van verzekeringen en financiën.

Communicatie en marketing

Aantrekkelijk presenteren van producten in een foodzaak. PR- en social mediastrategie bepalen en succesvol uitvoeren.

Netwerken

Jezelf presenteren, je verhaal krachtig vertellen en proactief netwerken. Leren hoe je je doelen op het gebied van je onderneming kunt bereiken.

Innovatief denken en duurzaamheid

De laatste trends kennen en die succesvol toepassen in je onderneming. Aandacht voor duurzaamheid en de toepassing daarvan.

Leidinggeven

Medewerkers aansturen en begeleiden en een taakverdeling en werkplanning opstellen.

Dit kun je ermee

Als je de opleiding Food ondernemer hebt afgerond

Je kunt zelf een bedrijf opzetten en je creatieve ideeën voor nieuwe foodconcepten vormgeven.
Je bent breed opgeleid in food. Als je nog geen ondernemer wilt worden, kun je eerst ervaring opdoen als bedrijfsleider of manager in een ander foodbedrijf.
Je kunt direct doorstromen naar een hbo-opleiding naar keuze. Veel studenten kiezen voor een hbo-opleiding in de richting International Business, de HAS of Voeding & diëtiek.

Handen uit de mouwen

Bij ons volg je geen hele dagen theorie, je gaat juist zelf aan de slag. Want de praktijk staat centraal in deze opleiding. Je werkt zelfstandig en in groepjes aan creatieve projecten en opdrachten rond food.

Leer het van de expert

Onze ervaren docenten komen vaak zelf uit de praktijk. Ze zijn experts op hun vakgebied, ze begeleiden je intensief en bieden je persoonlijke aandacht. Zo kun je je ontwikkelen tot succesvolle ondernemer.

Ondernemerschaps-skills trainen

Het ontwikkelen van je ondernemerskwaliteiten is belangrijk tijdens de opleiding. Daarom voer je verschillende projecten uit, zodat je het ondernemerschap goed onder de knie krijgt.

Praktische informatie
Niveau

Mbo-niveau 4

Type onderwijs

BOL

De opleiding duurt 1 jaar.

De opleiding begint officieel met lessen in de week van 29 augustus 2022. De introductiedag zal in de week van 22 t/m 26 augustus vallen.

Om met de opleiding Food ondernemer te kunnen starten, heb je een afgeronde mbo 3-opleiding nodig.

Schoolkosten 2021-2022*
Lesgeld DUO
(geen btw)
€ 608**
(als op 1 augustus 2021 18 jaar of ouder)
Digitaal lesmateriaal
aangeboden via SVO-portal
€ 285**
GPS-licenties Nederlands, Engels en rekenen
€ 99**

* Wijzigingen voorbehouden
** Per schooljaar

Laptop
Om de opleiding te volgen, adviseren we je om een laptop te gebruiken. De minimale specificaties vind je in de opleidingsgids.

Verder leren

Na het afronden van de opleiding Food ondernemer kun je doorstromen naar een hbo-opleiding. Je diploma geeft je toegang tot alle hbo-studies. Met je mbo 4-diploma heb je bovendien een voorsprong op je medestudenten, omdat jij al over beroepservaring beschikt.

Locaties

Eindhoven

SVO vakopleiding food Hooghuisstraat 22-24 5611 GT EINDHOVEN telefoon 030 275 81 81

Houten

SVO vakopleiding food Sleepboot 2 3991 CN Houten telefoon 030 275 81 81

Rijswijk

SVO vakopleiding food Diepenhorstlaan 3 2288 EW RIJSWIJK Telefoon 030 275 81 81

Rotterdam

SVO vakopleiding food Verlengde Nieuwstraat 177 3011 GX Rotterdam telefoon 030 275 81 81

Zwolle

SVO vakopleiding food Spui 2 8032 VS ZWOLLE telefoon 030 275 81 81

Aanmeldproces

Is de opleiding Food ondernemer voor jou? Selecteer hieronder in welke plaats je de opleiding zou willen volgen. Je wordt naar een externe website geleid. Houd je DigiD bij de hand, die heb je nodig bij het aanmelden.

Meld je aan!