De bedrijfsleider geeft leiding aan een vestiging en zorgt dat de omzetdoelen worden gehaald. Hij bewaakt het concept van het bedrijf. Op het vlak van personeel, inkoopbeheer, marketing, financiën, administratie en kwaliteitszorg heeft hij de touwtjes in handen, waardoor alles goed verloopt. Een hele verantwoordelijkheid die je met de opleiding Foodservice manager aan kan!
Na afronding van de opleiding ontvang je het diploma manager/bedrijfsleider fastservice (crebonummer 25177).
Wil je meer weten over de kwaliteit en kansen van deze opleiding? Bekijk dan de cijfers op Studie in Cijfers.
Personeel
Leiderschap, werving en selectie. Begeleiden en beoordelen van medewerkers.
Financieel
Winst en verliesrekening. Begroten & budgetteren.
Als je de opleiding hebt afgerond:
Handen uit de mouwen
Bij ons geen hele dagen theorie. Je gaat één dag in de week naar school en de rest van je tijd werk je bij je leerbedrijf. Dit heet leren volgens de beroepsbegeleidende leerweg (BBL).
Maatwerk
We houden rekening met wat je al kunt en weet. En met wat jij graag wilt leren uiteraard. Tijdens de opleiding blijven we hierover in overleg.
Operationeel jaarplan
Na afronding van de blokken financieel beleid en personeelsbeleid maak je een winstgevend operationeel jaarplan dat je drie maanden in de praktijk toepast. Vervolgens geef je hierover een presentatie.
Mbo-niveau 4
BBL
De opleiding duurt 3 jaar. Heb je werkervaring of de juiste vooropleiding dan rond je de opleiding gemiddeld in 1,5 jaar af.
Starten kan bij voldoende aanmeldingen in de week van 30 augustus 2021 en in de week van 31 januari 2022.
Neem voor meer informatie contact op met één van onze opleidingsadviseurs: 030 275 81 81.
Om te kunnen starten heb je een afgeronde mbo-opleiding Foodservice teamleader op niveau 3 nodig. Rechtstreekse instroom is ook mogelijk.
Kijk hier voor meer informatie over aanname en intake.
* Wijzigingen voorbehouden
** Per schooljaar
Laptop
Om de opleiding te volgen, adviseren we je om een laptop te gebruiken. De minimale specificaties vind je in de opleidingsgids.
Subsidies
Voor werkgevers die een BBL-student begeleiden, is er subsidie mogelijk.
Kijk hier voor meer informatie over subsidie.
Na het afronden van de opleiding Foodservice manager kun je doorstromen naar het hbo.
Studenten die door willen stromen naar het hbo kunnen tijdens de opleiding Foodservice manager al extra opdrachten doen om zich voor te bereiden. Deze opdrachten zijn ontwikkeld samen met Avans Hogeschool.
Amstelveen
Color Business Center Gondel 1 1186 MJ AMSTELVEEN telefoon 030 275 81 81
Best (per augustus 2021 in Eindhoven)
SVO vakopleiding food De Dieze 28 5684 PT BEST telefoon 030 275 81 81
Eindhoven (per augustus 2021)
SVO vakopleiding food Hooghuisstraat 24-26 5611 GT EINDHOVEN telefoon 030 275 81 81
Houten
SVO vakopleiding food Sleepboot 2 3991 CN Houten telefoon 030 275 81 81
Rotterdam
SVO vakopleiding food Verlengde Nieuwstraat 177 3011 GX Rotterdam telefoon 030 275 81 81
Zwolle
SVO vakopleiding food Spui 2 8032 VS ZWOLLE telefoon 030 275 81 81