Kwaliteitsmedewerker

Praktische informatie

  • Duur/tijd

    Drie jaar. Met werkervaring of de juiste vooropleiding kun je de opleiding in gemiddeld anderhalf jaar afronden.

  • Startmoment

    Neem voor meer informatie contact op met één van onze opleidingsadviseurs: 030 275 81 81.

  • Vooropleiding

    Om te kunnen starten heb je een afgeronde mbo-opleiding op niveau 3 nodig.

    Kijk voor meer informatie over aanname en intake onder de tab Studenten.

  • Niveau

    4
  • Type onderwijs

    BBL
  • Cursusgeld*

    € 582
    * indien 18 jaar of ouder
  • Materiaalkosten**

    € 453
    ** wijzigingen voorbehouden
Toon kostenoverzicht

Kosten 2018 - 2019

Schoolkosten* Prijs (€)

Wettelijk cursusgeld (geen btw)
(als op 1 augustus 2018 18 jaar of ouder)

582**

Content- en licentiekosten Elektronische leeromgeving

345**

GPS-licenties Nederlands, Engels en rekenen (incl. boeken)

108**

* Wijzigingen voorbehouden ** Per schooljaar

Laptop
Om de opleiding te volgen, adviseren we je om een laptop te gebruiken. De minimale specificaties vind je in de opleidingsgids via www.svo.nl/studenten.

Subsidies
Voor werkgevers die een BBL-student begeleiden, is er subsidie mogelijk.
Kijk voor meer informatie op www.svo.nl/subsidie.

Jij gaat als kwaliteitsmedewerker voor kwaliteit en zoekt altijd naar verbetermogelijkheden. Je controleert de kwaliteit in het hele proces: van grondstoffen tot eindproduct. Je onderzoekt, onderhoudt en verbetert kwaliteitssystemen en je weet goed hoe je jouw boodschap moet overbrengen bij je collega’s. Zo verbeter je met de opleiding kwaliteitsmedewerker continu de organisatie waarvoor je werkt.

Na afronding van de opleiding ontvang je het diploma vakexpert voeding en kwaliteit (crebonummer 25569).

Bekijk hier de leaflet van de opleiding.

Ik heb veel geleerd van mijn docenten en medestudenten
Ferry Segers

Dit leer je

  • Zorgsystemen en voedingstechnologie

    Totale werkveld leren overzien. Product en proces met elkaar verbinden

  • Communicatie

    Effectief overleggen en instructies geven. Klachtenmanagement.

  • Kwaliteit

    Procesbeheersing, verbeterprocessen en sturing geven aan kwaliteitsverbetering.

  • Controleren

    Voorbereiden en uitvoeren van audits en controles. Actualiseren van kwaliteitshandboeken en instructies.

  • Onderzoek

    Verbeterpunten signaleren en formuleren.

  • Functioneren

    Werkhouding en instelling. Nederlands, Engels en rekenen aan de hand van praktijkvoorbeelden.

Dit leer je

  • Zorgsystemen en voedingstechnologie

    Totale werkveld leren overzien. Product en proces met elkaar verbinden

  • Communicatie

    Effectief overleggen en instructies geven. Klachtenmanagement.

  • Kwaliteit

    Procesbeheersing, verbeterprocessen en sturing geven aan kwaliteitsverbetering.

  • Controleren

    Voorbereiden en uitvoeren van audits en controles. Actualiseren van kwaliteitshandboeken en instructies.

  • Onderzoek

    Verbeterpunten signaleren en formuleren.

  • Functioneren

    Werkhouding en instelling. Nederlands, Engels en rekenen aan de hand van praktijkvoorbeelden.

Dit kun je er mee

Na je opleiding succesvol te hebben afgerond;

  • Je weet hoe je kwaliteitscontroles uitvoert: van grondstoffen tot eindproducten. Je weet precies hoe je inspecties en audits voorbereidt en uitvoert.

  • Jij hebt alle kennis in huis om kwaliteitssystemen te onderhouden en te verbeteren.

  • Klachtenbeheer is bij jou in goede handen.

  • Continu onderzoek naar het verbeteren van de organisatie waar je werkt is aan jou wel toevertrouwd.

Zo ziet jouw opleiding er uit

  • Handen uit de mouwen

    Bij ons geen hele dagen theorie. Je gaat één dag in de week naar school en de rest van je tijd werk je bij je leerbedrijf. Dit heet leren volgens de beroepsbegeleidende leerweg (BBL).

  • Persoonlijk

    Wij vinden het belangrijk dat je de aandacht krijgt die je verdient. Je wordt dan ook intensief begeleid door onze docenten en je mentor.

  • Leer het van de expert

    Onze docenten komen uit de praktijk. Zij hebben ervaring met het werken met versproducten en zijn experts op hun vakgebied.

  • Ervaringen uitwisselen

    Op school krijg je theorielessen en werk je aan praktijkgerichte opdrachten. Zelfstandig en ook in groepjes. Zo wissel je ervaringen uit met andere studenten en leer je veel van elkaar.

  • Handen uit de mouwen

    Bij ons geen hele dagen theorie. Je gaat één dag in de week naar school en de rest van je tijd werk je bij je leerbedrijf. Dit heet leren volgens de beroepsbegeleidende leerweg (BBL).

  • Persoonlijk

    Wij vinden het belangrijk dat je de aandacht krijgt die je verdient. Je wordt dan ook intensief begeleid door onze docenten en je mentor.

  • Leer het van de expert

    Onze docenten komen uit de praktijk. Zij hebben ervaring met het werken met versproducten en zijn experts op hun vakgebied.

  • Ervaringen uitwisselen

    Op school krijg je theorielessen en werk je aan praktijkgerichte opdrachten. Zelfstandig en ook in groepjes. Zo wissel je ervaringen uit met andere studenten en leer je veel van elkaar.

"Ik heb veel geleerd van mijn docenten en medestudenten"
Ferry Segers

Hier kun je deze opleiding volgen

SVO Houten

Houten

SVO vakopleiding food

Sleepboot 2
3991 CN HOUTEN
030 275 81 81

Ik ben er uit

Heb je je keuze gemaakt en weet je welke opleiding jij wilt starten? Meld je dan direct aan!

Aanmelden
LEERBEDRIJVEN

“Ik ben de schakel tussen theorie en praktijk”

Wim Landwaart

Eigenaar Landwaart Culinair, Maartensdijk

Hoe word ik een leerbedrijf?