icon-Voedingsindustrie Mbo-niveau 4 BBL Start in Augustus 2020 Januari 2020 *

Kwaliteitsmedewerker

Je controleert de kwaliteit in het hele productieproces en weet kwaliteitssystemen steeds weer te verbeteren.

Direct aanmelden

Kom jij naar een van onze
open dagen?

Jij gaat als kwaliteitsmedewerker voor kwaliteit en zoekt altijd naar verbetermogelijkheden. Je controleert de kwaliteit in het hele proces: van grondstoffen tot eindproduct. Je onderzoekt, onderhoudt en verbetert kwaliteitssystemen en je weet goed hoe je jouw boodschap moet overbrengen bij je collega’s. Zo verbeter je met de opleiding kwaliteitsmedewerker continu de organisatie waarvoor je werkt.

Na afronding van de opleiding ontvang je het diploma vakexpert voeding en kwaliteit (crebonummer 25569).

Wil je meer weten over de kwaliteit en kansen van deze opleiding? Bekijk dan de cijfers op Studie in Cijfers.

Dit leer je

Zorgsystemen en voedingstechnologie

Totale werkveld leren overzien. Product en proces met elkaar verbinden

Communicatie

Effectief overleggen en instructies geven. Klachtenmanagement.

Kwaliteit

Procesbeheersing, verbeterprocessen en sturing geven aan kwaliteitsverbetering.

Controleren

Voorbereiden en uitvoeren van audits en controles. Actualiseren van kwaliteitshandboeken en instructies.

Onderzoek

Verbeterpunten signaleren en formuleren.

Functioneren

Werkhouding en instelling. Nederlands, Engels en rekenen aan de hand van praktijkvoorbeelden.

Dit kun je ermee

Als je de opleiding hebt afgerond:

Je weet hoe je kwaliteitscontroles uitvoert: van grondstoffen tot eindproducten. Je weet precies hoe je inspecties en audits voorbereidt en uitvoert.
Jij hebt alle kennis in huis om kwaliteitssystemen te onderhouden en te verbeteren.
Klachtenbeheer is bij jou in goede handen.
Zo ziet jouw opleiding eruit

Handen uit de mouwen

Bij ons geen hele dagen theorie. Je gaat één dag in de week naar school en de rest van je tijd werk je bij je leerbedrijf. Dit heet leren volgens de beroepsbegeleidende leerweg (BBL).

Persoonlijk

Wij vinden het belangrijk dat je de aandacht krijgt die je verdient. Je wordt dan ook intensief begeleid door onze docenten en je mentor.

Leer het van de expert

Onze docenten komen uit de praktijk. Zij hebben ervaring met het werken met versproducten en zijn experts op hun vakgebied.

Ervaringen uitwisselen

Op school krijg je theorielessen en werk je aan praktijkgerichte opdrachten. Zelfstandig en ook in groepjes. Zo wissel je ervaringen uit met andere studenten en leer je veel van elkaar.

Praktische informatie
Niveau

Mbo-niveau 4

Type onderwijs

BBL

Drie jaar. Met werkervaring of de juiste vooropleiding kun je de opleiding in gemiddeld anderhalf jaar afronden.

Starten kan bij voldoende aanmeldingen in januari en augustus 2020.

Neem voor meer informatie contact op met één van onze opleidingsadviseurs: 030 275 81 81.

Om te kunnen starten heb je een afgeronde mbo-opleiding op niveau 3 nodig.

Kijk hier voor meer informatie over aanname en intake.

Schoolkosten 2020-2021*
Wettelijk cursusgeld
(geen btw)
 € 606**
(als op 1 augustus 2020 18 jaar of ouder)
Digitaal lesmateriaal
aangeboden via SVO-portal
€ 345**
GPS-licenties Nederlands, rekenen en Engels
€ 108**

* Wijzigingen voorbehouden
** Per schooljaar

Laptop
Om de opleiding te volgen, adviseren we je om een laptop te gebruiken. De minimale specificaties vind je in de opleidingsgids.

Subsidies
Voor werkgevers die een BBL-student begeleiden, is er subsidie mogelijk.
Kijk hier voor meer informatie over subsidie.

Verder leren

Na het afronden van de opleiding Kwaliteitsmedewerker kun je doorstromen naar het hbo.

Locaties

Houten

SVO vakopleiding food Sleepboot 2 3991 CN Houten telefoon 030 275 81 81